"Hürriyet"in Aile İçi Şiddete Son" kampanyası kapsamında, üç yıldır düzenlediği konserler bu yıl Nilüfer"le devam ediyor.

Gelirinin Aile İçi Şiddete Son Acil Yardım Hattı"na bağışlanacağı konser, her yıl olduğu gibi Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde, 9 Mart"ta İstanbul Kongre Merkezi"nde yapılacak. Konserde Nilüfer"e albümde yer alan Rock grup ve solistleri eşlik edecek.

Hürriyet"in Aile İçi Şiddete Son Kampanyası"nın gelenekselleşen konserlerinde bu yıl Türkiye"nin en güçlü seslerinden Nilüfer, “12 Düet” albümündeki isimlerle bir araya gelerek unutulmaz bir konsere imza atmaya hazırlanıyor. 9 Mart Çarşamba günü İstanbul Kongre Merkezi"nde gerçekleştirilecek konserde Nilüfer, hit şarkılarını ünlü Rock"çılarla beraber seslendirecek. Konserin tüm geliri, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı"na aktarılmak üzere Aralık Derneği"ne bağışlanacak.

Aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara hukuki, psikolojik ve güvenlikle ilgili destek sağlamak amacıyla 4 yıl önce hizmete açılan Acil Yardım Hattı"na maddi destek sağlamayı ve daha çok kadına ulaşabilmesi için farkındalık yaratmayı amaçlayan konserde Nilüfer klasik şarkılarının yeni versiyonlarını seslendirecek. 9 Mart"ta şarkılarını şiddet mağduru kadınlar için söyleyecek olan Nilüfer"e Şebnem Ferah, Yüksek Sadakat, Malt, Gece Yolcuları, Ogün Sanlısoy, Badem, Hayko Cepkin, Candaş/ Cingi/ Ruacan, Rashit, TNK ve 4x4 eşlik edecek.

AİLE İÇİ ŞİDDETE KARŞI SON KAMPANYASI HAKKINDA

Aile içi şiddet tüm dünyada olduğu gibi Türkiye"nin de önde gelen sorunlarından biri. Hürriyet Gazetesi bu konuya dikkat çekmek ve çözümüne katkıda bulunabilmek için, 2004"te Aile İçi Şiddete Son kampanyasını başlattı. Özel olarak hazırlanan eğitim otobüsleriyle önce İstanbul, daha sonra da çeşitli kentlerde, mahalle aralarında dolaşarak eğitimler verildi. Polis memurlarından belediye çalışanlarına, imamlardan öğretmenlere, itfaiyecilerden sıradan vatandaşa binlerce insana ulaşıldı. Kampanyanın en önemli ayaklarından biri 2007"de kurulan Türkiye"nin ilk ve tek 7/24 Acil Yardım Hattı oldu. 0212 656 96 96 ve 0549 656 96 96 numaralı Acil Yardım Hattı, yaklaşık üç yıl içerisinde 23 bin 500 kez arandı. Acil Yardım Hattı"na yanıt veren uzman psikologlar 10 bin 767 kişiyle konuştu. Acil Yardım Hattı, şiddet mağdurları için çok önemli bir dayanak olarak çalışmalarını sürdürüyor.