Köyün neredeyse tamamının katıldığı sürek avında kadınlar başta olmak üzere köylüler 20 tane domuz avladı.

Fethiye'nin Karaçulha beldesine bağlı Yayla Karaçulha köyünün buğday ve nohut tarlaları domuzlar tarafından talan edildi. Ekinlerini kaybeden köylüler domuzları avlamak için toplu halde sürek avı gerçekleştirdi. Sürek avıyla ilgili izinleri alan Karaçulha Belediyesi tüm masrafları üstlendi. Köy meydanında toplanan köylülere fişekleri yine Karaçulha Belediyesi tarafından dağıtıldı. Yapılan tüm emniyet ve resmi kontrollerin ardından kamyonetlere binen köylüler dağda domuz aradı. Neredeyse bütün köylünün seferber olduğu sürek avına birçok köpek de götürüldü. Sürek avına Dalaman, Dirmil ve Fethiye'nin çok sayıda köyünden de destek geldi.

Gün boyu süren avlanma sonunda köylüler 20 tane domuz avladı. Köylüler avladıkları domuzların önünde bir zafer kazanmış edasıyla gazetecilere bol bol poz verdi. Domuzların leşleri başında gazetecilere poz veren sürek avına katılan kadınlar da silah kullanmaktan korkmadıklarını söyledi.

Ürünlerinin domuzlar tarafından talan edildiğini anlatan köylüler, hemen hemen ekili bütün tarlaların zarar gördüğünü söyledi. Kışı geçirmek için tarlalardaki nohut ve buğdaya ihtiyaçları olduğunu ifade eden köylüler, "Sürüler halinde gelen domuzlar ekinlerimizin içine girerek onlara zarar veriyor. Artık geceleri uyuyamaz olduk. Her an köye de saldırabilirler endişesi taşıyoruz. Bunun için belediye başkanımıza giderek durumu anlattık ve toplu halde sürek avına çıkmaya karar verdik." diye konuştu.

Çiftçinin ürünlerini korumak için yapılan sürek avına katılan Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, sürek avını ağustos ayında büyük bir organizasyonla yeniden gerçekleştireceklerini anlattı. Köylüleri zor durumda bırakan domuzların avlandığını açıklayan Yusuf Çaylı, şunları söyledi: "Son yıllarda aşırı çoğalan domuzlar köy içlerine inmeye başlamıştı. Çare aradık sürek avı yaparak ürünlerimizi kurtarmaya çalıştık. Halkın talebi üzerine resmi kurumlarla işbirliği yaparak sürek avını başlattık. Yüzlerce avcının ve kadınlarımızın da katıldığı sürek avında 20 tane domuz vuruldu. Önümüzdeki aylarda sürek avımızı hem Türkiye'deki hem de dünyadaki avcılara duyuracağız ve çok büyük bir sürek avı yapacağız. Bu şekilde bir yandan tarım ürünlerinin kurtarılması bir yandan da avcılarımıza av yapma fırsatı vermiş oluyoruz." - cihan