TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLİŞİNİN 76. YIL DÖNÜMÜ -İNCİRLİOVA BELEDİYE BAŞKANI ORBAY: -''1934 YILINDA, BİR ÇOK BATILI ÜLKEDEN ÖNCE TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASI, KADINLARIMIZIN ETKİN BİREYLER OLARAK ÜLKE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLMALARINI OLANAKLI KILMIŞTIR'' (FOTOĞRAFLI)
AYDIN - İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, ''1934 yılında, bir çok batılı ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınması, kadınlarımızın etkin bireyler olarak ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını olanaklı kılmıştır'' dedi.
CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur ile Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 76. yıl dönümü dolayısıyla, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay'ı makamında ziyaret etti.
İncirliova Belediye Başkanı Orbay, ziyarette yaptığı konuşmada, Ulu Önder Atatürk'ün Türk Ulusu'nun güçlü kılınması için, kadının yüceltilmesi gerektiğine inandığını ifade ederek, yaptığı devrimlerle Türk kadınının toplumsal konumunun yükseltilmesini sağladığını söyledi.
Medeni Kanununun 1926 yılında kabul edilmesi ile çağdaş toplum düzenine geçildiğini vurgulayan Orbay, ''1934 yılında, bir çok batılı ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınması, kadınlarımızın etkin bireyler olarak ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını olanaklı kılmıştır. Kadınlara dönemin koşullarına göre çağdaş ve ileri boyutta önemli haklar sağlanmış olması, cumhuriyetin en büyük başarılarındandır'' diye konuştu.
CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil ise yaklaşan genel seçimlerde kadınların TBMM'deki sayılarını artıracağına inandığını kaydetti.