80"lerin en popüler modellerinden kabul edilen Fressange, Chanel"le başladığı Haute Couture yolculuğunda Karl Lagerfeld gibi pek çok modacıyla çalıştı.

Keskin çizgiler, coşkulu kıvrımlar…Modanın ve kaligrafinin dansı Paris Moda Haftası"nda Jean Paul Gaultier"in 2009 ilkbahar/yaz kreasyonlarındaydı.

Geceliklerden kokteyl elbiselerine, feminenliğin doruklarında gezinen takım elbiselerden baştan çıkarıcı dantel ayrıntılarına kadar heyecan verici bir defileyle modaseverlerin karşısına çıktı, usta tasarımcı.

Dünyanın en iyi "catwalk" modeli, iki çocuk annesi 51 yaşındaki Ines de la Fressange, hiç kuşkusuz defilenin sürprizi olarak yerini aldı. 80"lerin en popüler modellerinden kabul edilen Fressange, Chanel"le başladığı Haute Couture yolculuğunda Karl Lagerfeld gibi pek çok modacıyla çalıştı.

Ve şimdi Gaultier için bir kez daha yıllar sonra podyuma çıkan, siyah bir takımla göz alıcı güzelliğini ve hala formda olduğunu gözler önüne seren modelin hemen ardında da Gaultier çıkarak modaseverlerin alkışları arasında selamını verdi.

Biyelerle süslenmiş kreasyonda, yazı sanatına göz kırpan Gaultier"in kontur çalışmasında öncelikle "V" harfi göze çarparken, koleksiyonu tamamlayan tasarımlara özellikle beyaz ve siyah renkler hakimdi.

Defileye katılan ünlü yüzler arasında ise büyük bir Gaultier hayranı olan Fransız aktris Catherine Denueve, son James Bond kızı Olga Kurylenko, Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue ve The Devil Wears Prada (Şeytan Marka Giyer) filmindeki sinir bozucu asistan kız rolündeki Emily Blunt vardı.

Bir kez daha Paris Moda Haftası"na damgasını vuran modacı, oldukça iddialı koleksiyonunun "edebi" tarzını "ebedi"yete taşıyarak, imzasını attı geçti, bir kez daha…


GAZETEPORT