CHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Nezahat İçer ''Ülkemizde 4 milyon okuma yazma bilmeyen kadınımız var'' dedi.
Pınarbaşı Mahallesi Deniz Kıraathanesi'nde halka açık basın toplantısı düzenleyen İçer, Türkiye'de son 7 yılda kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 artığını belirtti.
İçer, 17 Şubat'ın ekonomik ve siyasi bağımsızlığın gerçekleşebilmesi için en önemli adımlardan olan İzmir İktisat Kongresi'nin toplanışının 88. ve Atatürk Devrimlerinin başlangıç noktası sayılabilecek Medeni Kanunun kabulünün 85.yıldönümü olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''İzmir İktisat Kongresinde, Yeni Türkiye'nin ekonomik sorunları tartışılarak Lozan'da devamı istenen kapitülasyonlar ve diğer imtiyazların kabul edilmeyeceği ifade edilmiş, Bu kritik devrede, ekonomik sorunları düzenlemek için kararlar alan İzmir İktisat Kongresinde, savaşlardan yorgun çıkan halka, ekonomik yön vermek ve harap olan yurdu kalkındırmak için yapılması gerekenleri tespit etmek amaçlanmıştır.
Atatürk'ün ve arkadaşlarının hedefi çok büyüktü. Onlar Cumhuriyeti kurarken, bir toplumda kadının yerinin çok önemli olduğunu biliyordu, hatta Osmanlı Devleti'nin çöküş nedenlerinden biri de Türk kadınının toplumun dışında kalması olduğunu düşünmüşlerdi. Ülkemiz Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını aldığında, meclisteki oran bakımından dünyada ikinci sırada iken, 2010 yılı verilerine göre sonlarda yer almaktadır. Ülkemizde 4 milyon okuma yazma bilmeyen kadınımız var. İşgücüne katılımda dünyada 131. sırada geliyoruz. İş hayatına katılan kadın sayısının her yıl düzenli olarak azaldığı raporlarla sabittir. Bugün uygulanan politikalarla, kadınlara birey olma hakkının sağlandığı 85 yıl öncesine götürülerek bireylerden oluşan bir toplum değil, kulların yaşadığı biat toplumu yaratılmaya çalışılmaktadır.''