İstanbul Fatih'te geçen haziran ayında, doğumuna bir ay kala anne karnında silahlı saldırıya uğradı Rabia bebek. Üstelik saldırıyı gerçekleştiren babasıydı. 25 yaşındaki annesi Nimet Abiş "Bebeğim zarar görmesin" diye ellerini siper etti karnına. Kurşunlardan biri annesinin koluna diğerleri de sağ ve sol omuzlarına isabet etti. Bir kurşun da kadının boynunun sağ tarafından girip, sol tarafından çıktı. Annesiyle imam nikâhıyla yaşayan babası 52 yaşındaki Mahmut Yazıcı ise oracıkta canına kıydı. Doktorlar, anneyi kurtarmayı başardı. Kolundaki kurşun ise 8 aylık hamile olmasının yarattığı risk nedeniyle vücudunda bırakıldı. Rabia bebek bir ay sonra doğdu ancak el parmakları içe dönük doğdu. Doktorlarına göre, bu anne karnında aldığı darbenin sonucuydu. 
 
EVLAT ACISI DA YAŞADI 
40 günlük Rabia bebek, hâlâ sol kolundaki kurşun yüzünden kendisine iki koluyla sarılamayan annesiyle yaşama tutunmaya çalışıyor. Silahlı saldırıdan sonra hep susan Nimet Abiş, Fatih'teki evinin kapılarını ilk olarak SABAH'a açtı, yaşadığı dramı anlattı. Nimet Abiş, Siirt'teyken Batmanlı bir gençle 13 yaşında evlendirilmiş. Daha o yaşta şiddetle tanışmış. Kocası içki içip dövüyormuş. Kısa bir süre sonra kızı Berfin dünyaya gelmiş. Dayaklar bitmemiş. İkinci çocuğa 8 aylık hamileyken, maruz kaldığı şiddete dayanamayıp baba evine Siirtt'in Kurtalan Köyü'ne dönmüş. Ailesi onu bağrına basarken, bu kez köy halkı üstüne gelmeye başlamış. "Sen iyi bir kadın olsaydın kocanın yanında kalırdın" diye. İkinci çocuğu Rabia'yı baba evinde doğurmuş. Ve köy halkı çok üstlerine gelince 5 yıl önce soluğu İstanbul'da almışlar. Fatih'te bir ev kiralamışlar. Anne Leyla Abiş ve 6 çocuğu aynı evde yaşamaya başlamışlar.. Nimet Hanım ailenin en büyük kızı olarak, lokantalarda bulaşıkçılık yapmaya başlamış. Bir yandan şimdi 7 yaşında olan kızı Berfin'i okutmaya çalışıyormuş. Ancak felaketler yakalarını bırakmamış. İkinci çocuğu Rabia, otomobil çarpması sonucu 1.5 yaşında hayatını kaybetmiş. 
 
'ELİMİ BEBEĞİME SİPER ETTİM' 
Evladının acısına dayanmaya çalırken, bir gün karşısına ev sahipleri Mahmut Yazıcı çıkmış. Korsan taksicilik yapan Mahmut Yazıcı evli olduğu halde, "Ben eşimden ayrıldım. Seninle evlenmek istiyorum" demiş. Resmi nikâhlı eşi olduğunu saklamış. İmam nikâhı yapmışlar. "Borcum var. Borçlarımı ödeyeyim; sana devlet nikâhı da yapacağım" diyen eşine inanmış. Kendi tabiriyle "erkeklere yeniden güvenmek istemiş." Ancak, hamile olduğunu öğrendikten sonra Mahmut Yazıcı'nın kendisine olan davranışları da bir anda değişmeye başlamış. Nimet Abiş o kâbus gibi günü ise şöyle anlatıyor: "Bebeği aldırmamı istiyordu. 6 aylıkken de baltayla bana saldırmıştı. Şikâyetçi de oldum. Karakoldan çıktım. Bu defa sopayla dövdü. 'Çocuğumdan vazgeçmeyeceğim' dedim. Para teklif etti. 'Çocuğumu vermem' dedim. Sonunda silahı alıp gelmiş. Arkamdan 'Nimet' diye seslendi. Döndüm. Silahlar patladı." Kocası belinden silahı çıkarınca ilk iş eliyle karnını örtmeye çalıştığını söylen Nimet Abiş, "Yavrumu da beni de öldürmek için gelmişti. O an tek düşündüğüm yavrumu korumaktı. Sonra gözlerimi hastanede açtım. Talihsiz yavrum, anne karnında 8 aylıkken neler yaşadı" diyor. 
 
'BABAN YAPTI BUNU DEMEYECEĞİM' 
Hastaneden çıktıktan sonra sefaletin pençesine düştüklerini, sadece annesinin günlük çok az yevmiye alarak kendilerine bakmaya çalıştığını anlatan Nimet Abiş, 40 gün önce önce doğum sancılarıyla hastaneye kaldırıldığını belirtiyor. Ve annelik duygusunu şöyle anlatıyor: "Doğumdan çıktıktan sonra minik kızımın yüzünü görünce dünyalar benim oldu. O'na ilk olarak 'Yavrum sen kurşunların arasından geçtin. Kurşunla büyüdün. Ama bunları hiç bilmeyeceksin. Senin kaderin annen gibi olmasın yavrum' dedim. Ona asla 'Baban seni de beni de öldürmeye çalıştı' demiyeceğim. Ölen çocuğum ismini verdim bebeğime. Rabia'da babasını hiç görmemişti." 
 
Ne sütü var ne de sallayacak bir beşiği
EVİNDE sular kesik olan Nimet Abiş'in , Rabia bebeği besleyecek sütü, mama alacak parası yok. ÜstelikMahmut Yazıcı'nın resmi nikâhlı eşi H.Y. de onları evlerinden çıkartmak için tebligat göndermiş. Rabia bebeğin bir beşiği bile yok. Yatakları da olmadığı için Nimet Abiş, bebeğini hep ayaklarını beşik ederek sallıyor. Kolundaki kurşun nedeniyle de kollarında hiç sallayamıyor. Nimet Abiş'e "Peki pişman mısın, keşke Rabia'dan vazgeçseydim diyor musun?" diye sorduğumuz da ise "Rabia her şeye değer. Yüzünü gördüğüm andan itibaren mutluyum. Ama keşke yavrum bunları yaşamasaydı. Şiddetle anne karnında tanışmasaydı" diyor. Ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den destek istediğini söylüyor: "Rabia, kadersiz annenin kadersiz yavrusu olmasın." 
 
SABAH