Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Nevşehir Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, Öğr. Gör. Dr. Ayşegül Özcan, Nevşehir Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Nihan Küsmez, Nevşehir CHP Kadın Kolları Başkanı Seza Derme Yanağlıbaş, öğretim görevlileri, öğrenciler ve kadınların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Avanos halkı da büyük ilgi gösterdi.

Son sınıf öğrencileri ve Öğretim Görevlisi Dr. Ayşegül Özcan'ın hazırladığı etkinlikte; şiir dinletisi, Avanos halkı ile yapılan ‘Şiddet Nedir?' konulu röportaj, öğrencilerin kendilerinin yazıp oynadığı ‘Kaç Şiddetinde?' adlı tiyatro gösterisi, toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddet konulu seminer ve kadına yönelik şiddeti anlatan kısa film gösterimi sunuldu.

Öğrencilerin Prof. Dr. Nimet Karataş ve Öğr. Gör. Dr. Ayşegül Özcan'a çiçeklerini takdim ettikleri etkinlik sonunda, Prof. Dr. Nimet Karataş, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman ve Öğr. Gör. Dr. Ayşegül Özcan etkinlikle ilgili duygu ve görüşlerini bildirdi.