'Oğlunuzun asker arkadaşıyım' diyerek eve girdi ve...

Olay Maltepe Girne Mahallesi Atatürk Caddesi Filiz Çıkmazı Sokak No: 13'teki müstakil bir evde meydana geldi.

İddiaya göre, kimliği belirsiz bir kişi, Zehra Taş (45), evde tek olduğu sırada kapıyı çaldı. Oğlunun arkadaşı olduğunu söyleyerek içeriye giren kişi, Taş'tan bileziği ile evdeki diğer ziynet eşyalarını istedi. Taş'ın direnmesi üzerine boğuşma yaşandı. Zehra Taş, göğsünden aldığı 3 bıçak darbesiyle yere yığıldı. Taş'ın kolundaki bilezik ve yüzük ile bir miktar parasını alan saldırgan kaçtı. Kurbanlık hayvan pazarında çadır yapımında çalışan Zehra Taş'ın eşi Ali Taş, iş dönüşü çaldığı kapının açılmaması üzerine camı kıran Ali Taş, içeri girdi. Eşini yerde kanlar içerisinde bulan Taş, bağırarak komşularına haber verdi. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ile ambulans sevk edildi. Eve gelen 112 ekipleri, Zehra Taş'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti.

Ölüm haberini alan Zehra Taş'ın yakınları, sinir krizi geçirdi. Olay yeri inceleme ekipleri, evde ve çevrede araştırma yaptı. Polis, sokağın başındaki çöp konteynırında da delil aradı. Görgü tanıkları, uzun boylu kapüşonlu bir şüphelinin çevrede dolaştığını ve bazı kişilere halen askerde olan Zehra Taş'ın oğlunun ismini vererek evini sorduğunu iddia etti.

Zehra Taş'ın asker olan oğlu Gökhan Taş'ın bayram izni için Sakarya'daki birliğinden bayramın birinci günü ailesinin yanına geleceği öğrenildi.

Komşuları Taş'ın olaydan kısa bir süre önce bayram alış verişi için gittiği semt pazarından döndüğünü söyledi.

Yapılan incelemelerin ardından Zehra Taş'ın cenazesi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis görgü tanıklarından aldığı eşgal doğrultusunda cinayet zanlısını arama çalışmaları başlattı. - DHA