Secretcv’nin araştırmasına göre çalışanların kadın yöneticilere güveni tam.

İş dünyasında çalışkanlıkları ve yenilikçi yaklaşımlarıyla kendilerine haklı bir yer edinen kadın yöneticiler, Secretcv’nin yaptığı araştırmada çalışanlardan da “güven oyu” almayı başardı.

Eskiden çalışanlar erkek yönetici tercih ettiklerini söylerken, Secretcv’nin anket sonuçlarına göre günümüzde cinsiyet %45 oranında önem taşımıyor ve hatta çalışanların %16,6’sı özellikle kadın yöneticilerle çalışmayı tercih ediyor.

Secretcv.com, 15 Haziran-26 Temmuz 2011 tarihleri arasında, 35.000 kişinin katılımıyla yaptığı anket sonucunda kadın yöneticilerin iş dünyasında, çalışanlar gözünde de rüştünü ispat ettiğini ortaya çıkardı.

Önceki yıllarda yapılan araştırmalarda erkek yöneticilerin çalışanlar tarafından büyük bir farkla tercih edildikleri görülüyordu. Ancak, çalışkanlıkları ve yenilikçi yaklaşımlarıyla kendilerine iş yaşamında haklı bir yer edinen kadın yöneticiler, Secretcv’nin yaptığı araştırmada çalışanlardan da “güven oyu” almayı başardı. Secretcv’nin anket sonuçlarına göre günümüzde çalışanlar açısından yöneticinin cinsiyeti %45 oranında “önem taşımıyor” ve hatta çalışanların %16,6’sı için özellikle kadın yöneticilerle çalışmayı tercih ediyor.

Dahası anket, kadın yöneticilerin çalışanlarıyla en çok “Daha iyi iletişim kurabilmeleri” (%66,37), çalışanlarına daha fazla inisiyatif hakkı tanımaları (%12,58), çalışanlarını daha az stres altında bırakmaları (%12,15) ve onlara daha az mobing uygulamaları nedeniyle tercih edildiğini de ortaya koyuyor.

Anket hakkında detaylar:

Yöneticimin;

• Cinsiyetini hiç önemsemem. (%45,86)
• Kadın olmasını isterim. (%16,6)
Çünkü…
Daha rahat iletişim kurabilirim. - (%66,37)
Mobbing’e daha az maruz kalırım. - (%8,9)
Stres yönetimini daha iyi yapabilirim. - (%12,15)
Daha fazla inisiyatif alabilirim. - (%12,58)

• Erkek olmasını isterim. (%37,54)
Çünkü…
Daha rahat iletişim kurabilirim. - (%56,5)
Mobbing’e daha az maruz kalırım. - (%14,11)
Stres yönetimini daha iyi yapabilirim. - (%17,08)
Daha fazla inisiyatif alabilirim. - (%12,4)