Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, ''Organizasyona 2 haftamız kaldı. Çalışmalar programladığımız gibi gidiyor. Biletlere ilgi tahminimizin üstünde oldu'' diye konuştu.
 
Organizasyona sahne olacak Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki çalışmalar devam ederken, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Feriye Lokantası'nda basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 
Uluç, organizasyona 2 haftalarının kaldığını belirterek, ''Çalışmalar programladığımız gibi gidiyor'' dedi.
 
"BİLET ŞATIŞLARI GAYET İYİ GİDİYOR"
 
Başkan Uluç, Sinan Erdem Spor Salonu'nda çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, ''Çalışmaların en önemli tarafı zemindi. Bu konuda birçok yazışmalar yaptık. Sinan Erdem Spor Salonu yanında bir de antrenman için kort hazırladık. Sporcular körükten buraya geçecekler. Bunun yanında Bakırköy Tenis Kulübü'nün iki kortunu kullanacağız. Yıldızlar maç yapacakları kortun zeminine benzer sahada çalışacaklar'' diye konuştu.
 
ORGANİZASYON AÇILIŞINDA SÜRPRİZ OLACAK
 
Biletlere de ilginin üst seviyede olduğunu kaydeden Ayda Uluç, ''Biletlere ilgi tahminimizin üstünde oldu. Yarı final ve final biletleri tükendi. İlk gün biletleri de bitmek üzere. Diğer günlerin bilet satışları ise sürüyor. Ayrıca locaların çoğu satıldı. Bir ya da 2 loca kaldı. Sinan Erdem Spor Salonu'na ilk gittiğimde endişe duymuştum. 'Bu salonu doldurabilir miyiz' diye tereddütlerim vardı. Ama şu an bilet satışları iyi gidiyor ve bundan dolayı çok mutluyum. Organizasyonun açılışında sürpriz olacak. Yirmi dakikalık bir açılış yapacağız'' dedi.
 
GÜVENLİĞE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUM
 
Maçları izleyecek seyircilerin salonda kalıp günü geçirmeleri için maçlar arasında fazla vakit bırakmayacaklarına dikkati çeken Ayda Uluç, ''Seyircilerin bol bol maç izlemesini istiyoruz. Yedişer  dakikalık bir ara düşünüyoruz. Ben ayrıca güvenliğe büyük önem veriyorum. Sporcuların hiçbir rahatsızlık hissetmemesini istiyorum. Maçlar öğleden sonra başlayacak. İlk maçı 15.00'te başlatacağız. Son maçımız ise 21.00'de olacak. Kura çekimi de Çırağan Sarayı'nda olacak. Büyük ihtimalle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kura çekimine katılacak'' şeklinde konuştu.
 
KATILACAK İSİMLER
 
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Uluç, WTA Championships'e katılacak 7 ismin belli olduğunu, son tenisçinin ise Osaka ve Moskova'daki turnuvaların ardından belli olacağını söyledi.
 
Sıralamanın en üstünde bulunan Caroline Wozniacki'nin yanı sıra Rus Maria Sharapova'nın sakatlığına rağmen organizasyonda yer alacağını kaydeden Uluç, ''Bu yılın Wimbledon galibi Petra Kvitova, dünya üç numarası Victoria Azarenka, grand slam kazanan ilk Asyalı Li Na, beşinci kez turnuvaya katılacak Vera Zvonareva ve Amerika Açık 2011 şampiyonu Samantha Stosur İstanbul'a gelecek. Son isim ise Osaka ve Moskova turnuvalarının ardından belli olacak. Son tenisçi için Agniezska Radwanska, Andrea Petkovic ve Marion Bartoli rekabet halinde'' diye konuştu.