Tüm belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda çoğu madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilirken, Kuşadası"nda kadın sığınma evi açılması oy birliğiyle karara bağlandı.
11 gündem maddesine eklenen 3 maddeyle birlikte toplam 14 maddenin görüşüldüğü belediye meclisi toplantısında, İtfaiye İç Hizmet Yönergesi, Emniyet Müdürlüğü"nün takas talebi, hayrat çeşmeleri ve plajlarda kullanılan çeşmelerin su saatine bağlanarak abone yapılması ve bazı hayrat çeşmelerinin iptal edilmesi, Ulaştırma Hizmet Servis, Nakliye, Taksi ve Otogar Hizmet Yönergesi, sokak ismi verilmesi, Nazilli Pazarı işgaliye bedelinin belirlenmesi, 310 ada 16 parsel ile ilgili kamu lehine terk ve ihdas, 963 ada 7 parsel ve 141 ada 5 parsel ile ilgili kamu lehine terk ve ihdas, Halil Morel"in imar planına itirazıyla ilgili gündem maddelerinin tamamı incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
8. gündem maddesi olarak görüşülen kesin hesapla ilgili açıklamayı Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Kireç okudu. Hizmet alımları hariç personel giderlerinin net olarak belediye bütçesinin yüzde 51"ini oluşturduğu belirlendi. 2008 yılına ait kesin hesap 18 kabul, 8 çekimser oyla kabul edildi.
Çarşamba ve salı pazarı tekstil ücretlerinin belirlenmesi ve Çarşamba pazarının yerinin değiştirilmesiyle ilgili madde kapsamında yapılan görüşmeler doğrultusunda, tekstil pazarlarındaki tezgah ücretlerine zam yapılmadı. Buna göre tekstil tezgahları için Çarşamba pazarında 5 bin, Salı Pazarında 3 bin, el işi tezgahları için de Çarşamba pazarında 2 bin 500, Salı Pazarı"nda ise bin 500 lira alınacak. Öte yandan ek madde olarak görüşülen Çarşamba pazarının Candan Tarhan Bulvarı"ndan, Burç Sokak ile Candan Tarhan bulvarı arasındaki bölgeye taşınmasına karar verildi. AK Parti"li meclis üyeleri Tacettin Özden ve Naile Göçen Çukurova"nın önergesi üzerine gündeme alınan kadın sığınma evi kurulması talebi de oy birliği ile kabul edildi.