Bu etkinlikler çerçevesinde organize edilen “Aydın Kadın Sanatçılar” Karma Resim Sergisi düzenlenen törenle açıldı. Törene Belediye Başkan Vekili Saadet Kavasgil, belediye meclis üyeleri Ahmet Gümüş, Altan Güney, sergide eserleri bulunan sanatçılar ve özellikle kadınlar oluşan çok sayıda vatandaş katıldı. Serginin açılışını Başkan Vekili Saadet Kavasgil ve Aydın Belediyesi Resim Grubu Eğitmeni Vildan Altınok yaptı.
Açılışta konuşan Kavasgil, “8 Mart"lar kadın sorunlarının masaya yatırıldığı, çözümlerin aranmaya çalışıldığı günler olmakla beraber bir dayanışma günüdür. Bu günde dayanışmanın en güzel örneğini sanatçıların işbirliği ile görüyoruz. Yurt içinden bir çok yerden kadın sanatçılarımız bugün resimlerini göndererek sergimize katkı sundular. Emeği geçen herkese teşekkür ederken, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınları Günü"nü kutluyorum” şeklinde konuştu.
Yağlıboya ve suluboya çalışmalarından oluşan eserlerin yer aldığı sergiye Türkiye"nin çeşitli illerinden 45, Aydın"dan 24 tane sanatçı iştirak etti. -iha