Kemal Sunal'ın ''Postacı'' filminde canlandırdığı tiplemeyle akıllarda yer edinen ve genellikle erkeklerin yaptığı bir meslek olarak bilinen posta dağıtıcılığı, günümüzde kadınlar tarafından da başarıyla yapılıyor.

Kemal Sunal'ın yıllar önce Fatma Girik ve Erdal Özyağcılar ile başrolunu paylaştığı filmde canlandırdığı ''Postacı Adem'' tiplemesiyle akıllara kazınan ve yıllarca genellikle erkeklerin yaptığı bir meslek olarak bilinen postacılığa artık kadın eli de değdi.

Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) dağıtım merkezlerinde erkek meslektaşlarıyla birlikte başarıyla görev yapan kadın postacılar, kendilerine ayrılan bölgeleri dolaşarak dağıtım yapıyor. Sivas PTT Dağıtım Merkezi'nde görev yapan 2 kadın postacı da, mesleklerini başarıyla yerine getiriyor.

Sabah saatlerinde dağıtım merkezinde erkek meslektaşlarıyla birlikte kendi sorumluluk bölgelerine gelen evrak ve mektupları ayıran kadın postacılar, daha sonra görev alanlarına giderek ev ve iş yerlerine dağıtım yapıyor.

İlk kez kadın postacı gören bazı vatandaşların ise şaşkınlık yaşadığı görülüyor.

-''SEMPATİ UYANDIRDIĞIMI HİSSEDİYORUM''-

Sivas PTT Dağıtım Merkezi'nde posta dağıtıcısı olarak görev yapan Emine Eskici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 yıldır kurumda görev yaptığını söyledi.

Geçen haziran ayından bu yana dağıtıcı olarak görev aldığını anlatan Eskici, işini severek ve zevk alarak yaptığını ifade etti. Posta dağıtırken vatandaşlardan olumlu tepkiler aldığını anlatan Eskici, ''Sanki sempati uyandırdığımı hissediyorum. Göze daha çok hoş geliyor, daha sevimli bakıyorlar. Ben de işimi çok seviyorum. Şu ana kadar hiçbir kötü şeyle de karşılaşmadım. Bana hep güzel bir yaklaşım oldu'' dedi.

Bir günde 6 çuval evrak dağıttığı günler olduğunu ifade eden Eskici, zor ve yorucu olmasına rağmen mesleğini çok sevdiğini bildirdi.

Dağıtacağı evrakların taşınması sırasında erkek meslektaşlarının desteğini de aldığını belirten Eskici, kendisinin özellikle resmi kurumlara dağıtım yaptığına dikkati çekerek, gittiği kurumlarda çalışanların yoğun ilgisini gördüğünü, güler yüzle karşılandığını ifade etti.

PTT Dağıtım Merkezindeki erkek postacılar ise kadın postacılarla birlikte görev yapmaktan memnun olduklarını söylediler.