Afyonkarahisar'da şehiriçi trafik denetimi yapan bir kadın polisin, minibüs şoförü tarafından darp edildiği iddia edildi.
 
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Gazlıgöl Caddesi'nde rutin yolcu minibüslerini denetleme çalışmalarına başladı.
 
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü hattında sefer yapan 03 M 0341 plakalı minibüs, ekipler tarafından durduruldu. Minibüsün sürücüsü ve sahibi olduğu iddia edilen İ.Ç'den evrakı istendi.
 
Bu sırada kadın trafik polisi Şükriye Ayverdi ile minibüs şoförü İ.Ç. arasında önce tartışma ardından arbedede yaşandı. Polis memuru Ayverdi, burnuna aldığı darbelerle yaralanarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırıldı.
 
Olayın ardından minibüsü bırakıp yaya olarak kaçan şüpheli İ.Ç, ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
 
Öte yandan olay sonrasında kavşaklarda ve yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis, çıkabilecek olaylara karşı denetimleri artırdı. Öğlen yemeği arası iptal edilen polis ekiplerine kumanya dağıtıldı.
 
Olayın ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüşen İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Valilik çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı.
 
Afyonkarahisar'da taşımacılık yapan otobüs ve minibüslerin uzun süredir denetlendiğini dile getiren Türkmenli, yapılan bütün uyarılara rağmen, bazı kişilerin kanun ve mevzuatlara uymadığını saptadıklarını söyledi.
 
Yaşanan olayda, görevini yapan bir kadın polis memurunun bir minibüs şoförünce darp edildiğini anlatan Türkmenli, ''Normal denetim yapan bir bayan polis memurumuza, minibüs şoförü tarafından denetim yaptırmamak üzere darpta bulunuluyor. Onu hastaneye götürdük, gerekli tedavisini yaptırdık, gerekli raporları da aldık. Bayan memurumuz şu anda istirahatte. Adli işlemler sürüyor'' dedi.
 
Olayla ilgili olarak çok üzgün dolduklarını anlatan Türkmenli, ''Olay, devlete başkaldırma gibi de görünüyor. Yapılan iş tamamen bizim yasal denetleme ile ilgili görevlerimiz. Burada yanlış bir görev yapan arkadaşımız olsa biz gerekeni yapacağız ama böyle bir durum yok. Denetimlerimizi daha etkin bir şekilde yerine getireceğiz'' diye konuştu.
 
-TOPLUMSALHAFIZA-