İstanbul"daki bir işitme engelliler okulunun kadın İngilizce öğretmeni N.N. (35), okuldan sonra evinde ders verdiği 16 yaşındaki sağır-dilsiz N.S.P."ye tecavüz ettiği iddiasıyla meslekten ihraç edildi. Olay resmi kayıtlara “Türkiye"deki ilk vaka” olarak geçti.

ABD"de sık sık yaşanan "kadın öğretmenin erkek öğrencisine tecavüzü" sonunda Türkiye"de de gerçekleşti. Resmi kayıtlara "ilk vaka" olarak geçen ve İstanbul"daki bir işitme engelliler okulunda meydana gelen olay, 16 yaşındaki son sınıf öğrencisi N.S.P."nin, 35 yaşındaki kadın İngilizce öğretmeni N.N."nin evinde yaşadıklarını işaret diliyle ailesine anlatmasıyla ortaya çıktı. Bir akşam ailesine açılan N.S.P."nin “İngilizce öğretmenimin evine, okuldan sonra ders çalışmak için gittim. Önce ders çalıştık. Sonra bana dokundu. Benimle zorla birlikte oldu” demesi üzerine, öğrencinin anne ve babası şoke oldu. N.S.P."nin "tacizin" bir süredir devam ettiğini belirtmesi üzerine aile, durumu okul müdürüne anlattı. Olayla ilgili önce, okulun bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürü bilgilendirildi sonra da soruşturma açılması talebiyle durum İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer"e aktarıldı. Özer, "acil" kodlu olarak olayı Milli Eğitim Bakanlığı"na bildirdi. Bakanlığın görevlendirdiği müfettişler 11 yıllık öğretmen N.N. hakkındaki iddiaları inceledi. Ancak daha önce böyle bir olaya karıştığına dair herhangi bir bulgu veya kanaat elde edilemedi.

8 YIL CEZAEVİNDE YATABİLİR

Soruşturma sonunda raporlarını Teftiş Kurulu Başkanlığı"na sunan müfettişler, öğrencisiyle birlikte olduğuna kanaat getirdikleri öğretmenin meslekten men edilmesini talep etti. Ve bekâr olduğu öğrenilen öğretmen mesleğinden ihraç edildi. Ancak müfettişlerin N.S.P."ye yönelik tecavüzü nasıl tespit ettikleri anlaşılamadı. Savcılık da olayla ilgili adli inceleme başlattı. Gizlilik kararıyla yürütülen savcılık soruşturması tamamlandığında, Bakanlık soruşturmasıyla örtüşen bir rapor ortaya çıkarsa N.N. hakkında dava açılacak. Tecavüz mağduru olduğu ileri sürülen kişi, korumakla yükümlü olduğu öğrencisi olduğu için sanık hakkında ceza artırımı uygulanarak 8 yıla kadar hapsi istenebilecek. N.N. ise iddiaları kabul etmeyerek, “Bir iftira yüzünden hayatım karardı” dedi. N.N."nin Bölge İdare Mahkemesi"ne, göreve iade davası açtığı öğrenildi.