Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi 2010 Yılı değerlendirmesi ve 2011 yılında yapacakları programın planını yapmak amacıyla Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi"nde toplandı. Toplantıda kadın meclisinin 2011 yılında hayata geçireceği projeler belirlendi.
Kadın Meclisi Başkanı Belma Özgün, yapılan toplantıyla ilgili şunları söyledi; “Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak 2010 ve 2011 yılının değerlendirmesini yapmak, fikir alışverişinde bulunmak amacıyla toplandık”dedi.
Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Belma Özgün yaptığı konuşmada 2011 yılında gerçekleştirecekleri projeleri hakkında bilgiler verdi. Özgün, Aydın, Muğla ve Denizli illerini kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı"nın (GEKA) kurulduğunu söyledi. GEKA"nın proje ihaleleri ile ilgili bir duyurusu olduğunu anlatan Belma Özgün, “Turizm konusundan başlayarak tarım gibi birçok konuda başvuru ihaleye açıldı. 10 Şubat 2011 tarihinde ihalenin son başvurusu var. Bununla ilgili olarak tüm sivil toplum kuruluşlarının Kent Konseyinin ve Kadın Meclislerinin dahil olduğu bir proje başlatmak istiyoruz” dedi.
GEKA"nın ilk toplantısına katıldığını ve birçok projeye destek verildiğini kaydeden Belma Özgün, “Projelere 50 bin ile 600 bin lira arasında destek veriliyor ve bu paranın yüzde 75"i proje sahibine veriliyor. Proje bedelinin yüzde 25"ini ise katılımcılar ödeyerek projelerini gerçekleştiriyorlar. Bizim en çok üzerinde durduğumuz proje, şu anda Kuşadası Ticaret Odası"nda bulunan boş alana kadınların kullanabileceği el sanatları atölyesi oluşturulması ile ilgili. Bu projede yer alalım. Sizlerden ricam bu kadın atölyelerinde neler yapılabilir, nasıl bir çalışma yapılabilir, bu konuda kafa yormanızdır. Bir de sağlık konusunda kadınlarımıza ne gibi bir bilgilendirme yapabiliriz onu konuşalım” diye konuştu.
Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri de sırayla söz alarak sağlık konusunda diyabet, kanser, gibi hastalıklar hakkında ayrı ayrı bilgilendirme toplantısı yapılması gerektiği konusunda fikir birliğine vardılar. Toplantı sonunda “Sosyal Devlet ve Kadın” konulu bir sonraki toplantının 3 Ocak Pazartesi günü saat 13.30"da yapılması kararlaştırıldı.