Yerlere laminat parke döşemesi yapabilen Songül Ak'ın elinden tüm marangozluk işleri geliyor. Ustası eşi Bülent Ak'ın yaptığı işlerde eli ayağı haline gelen Songül Ak'ın azmi ve çalışkanlığı ile çevresine örnek olduğu belirtildi.
Eşi Bülent Ak marangoz olduğu için 15 yıllık evlilikleri süresince bu mesleğe yabancı olmadığını belirten 38 yaşındaki Songül Ak, ''11 yıldır eşimle birlikte marangozluk yapıyorum. Bizi bilenler alıştı ama ilk görenler şaşırıyor. Bayanlar istedikten sonra ne iş olursa olsun, ne kadar ağır olursa olsun yapabilir. Ev hanımlığı, annelik gibi zor mesleklerin yanında bir de marangozluk gibi zor bir mesleğin altından kalkıyorum" dedi. 
Eşi Songül Ak'ın başarılı bir marangoz kalfası olduğunu söyleyen Bülent Ak da, şöyle konuştu: "Yanımda işçi çalıştırsam tanımadığın insanın huyunu suyunu öğrenmek zor. Ama insanın eşi öyle değil, sizinle tüm zorluklara katlanıyor. Songül ile birlikte çalışıp çocuklarımızın ve evimizin rızkını çıkarıyoruz, kimseye muhtaç değiliz. Eşimle gurur duyuyorum."