Kadın imamın vaaz verip namaz kıldırmasını protesto edenlerin çoğunun Müslüman kadınların olması dikkat çekti

İngiltere”nin Oxford kentinde İslamiyet tarihinde bir ilk gerçekleşti. Kadın imam Profesor Amina Wadud vaaz verip cemaate namaz kıldırdı.

İngiltere”ye misafir öğretim görevlisi olarak gelen Berkley Kaliforniya üniversitesi Profesorlerinden Amina Wadud bundan 3 yıl öncede New York”da imamlık yapmaya kalkışmış ve ölüm tehditleri almıştı.

Amerika”daki camilerin kadın imama kapılarını kapamasının ardından Amina, namazı ABD'de bir İngiliz kilisesinde kıldırtmıştı.
Oxford Üniversitenin Wolfson fakultesinde “Oxford Müslüman eğitim merkezi “ tarafından düzenlenen “İslam ve Feminizm” başlıklı seminerde konuşmacı olarak katılan Profesör Wadud konferanstan önce, Müslüman Eğitim merkezinde erkek ve kadınlardan oluşan bir grup Müslüman"a Cuma hutbesini okuyup namaz kıldırdı.

Kadın imamın namaz kıldırması, Kuran'da namaz kıldırma yetkisini erkeklere verdiği konusunda ısrarcı olan Müslümanların tepkisini aldı.

Cuma namazının kılındığı Oxford Eğitim merkezi camiisi önünde protesto gösterileri yapıldı. Protestocuların çoğunun kadın olması dikkat çekti.
Protestoların şiddete dönüşmemesi için polis güvenlik tedbirleri aldı.

Portestocular İslama karşı olduğunu savundu

Britanya Musluman Dernegi baskan yardimcisi Mokhtar Badri, kadın imamın namaz kıldırmasının yanlış oldugunu belirterek, “Kadının İslamda yeri çok büyüktür, ancak İslami kanunlara göre namaz kıldıramazlar” dedi.
Oxford Müslüman eğitim merkezi başkanı (MECO) Dr Taj Hargey İslamın dinde cinsiyetleri ayırtetmediğini savunarak, Hz.Muhammed'in bir kadına cemaate namaz kıldırmasına izin verdiğini söyledi.

Milliyet