AKP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, "Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım" adlı yarışmayla yeni kadın hatipler seçecek. Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından hazırlanan ve il teşkilatlarına gönderilen genelgeye göre, yarışmayla seçilecek yeni kadın hatipler kadın kolları teşkilatlarının salon ve meydan toplantılarında değerlendirilecek.
Yarışmaya katılmak isteyen, en az lise mezunu parti üyeleri, mahalle temsilcileri, belde, ilçe ve il yönetim kurulu ile belediye meclis üyeleri kadınlar, 13 - 24 Ekim tarihleri arasında başvurdu. Yarışmada kadınlar, "göç, aile içi şiddet, kadın ve istihdam, küreselleşme, çevre ve enerji verimliliği, modernleşme ve kadın, medeniyetler ittifakı, insan hakları, kadının siyasete katılımı ve fırsat eşitliği" konularında sunum yapacak. Kadınlar, Türkçe"nin yazılı ve sözlü olarak doğru kullanımı esasına göre, kendilerine verilen 10"ar dakikalık süreyi kullanacak.

"Erdoğan jüride olacak"
Belirlenen takvim çerçevesinde jüri huzurunda yapılan il elemelerinde birinci olan kadınlar, Ankara"da eğitime alınacak. Bu kadınlar, etkili sunum teknikleri, heyecanla başa çıkabilme, beden dili, Türkiye"den ve dünyadan örnekler ile diksiyon gibi beş günlük derslere tabi tutulacak. Eğitim sonrasında jüri huzurunda yapılacak elemelerde başarılı olan 12 kadın, partinin genel merkezinde seyirciler huzurunda yarışacak ve dereceye girenlere para ödülü verilecek.
Zaman Gazetesindeki habere göre ise AKP TV"lerdeki yarışma programı gibi "kadın hatip" yarışması yapacak ve “Tayyibeler” seçecek. Aralık ayındaki nihai juride ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yer alacak.