Televizyonda, dizilerde, ünlü erkek simalarında yada sokakta yanıbaşımızda burun estetiği geçirmiş çok sayıda erkek görüyoruz. Fakat burun estetiği yaptıran erkeklerde dikkat çeken sorun ise erkek yüzüne bayan görünümlü burunların yapılıyor olması. Burun estetiğinde zor noktalardan biri de erkek yüzüne uygun burun yapabilmek.

Uzmanlar, erkek hastaya burun estetiği yaparken en çok dikkat edilmesi gereken noktanın erkeğe bayan burnu yapmamak olduğuna dikkat çekiyor.

KBB ve Burun Estetiği Uzmanı Opr. Dr. Emre İlhan güzel bir burun kadınlarda daha feminen bir bakış, erkeklerde ise kararlı bir bakış oluşturduğunu belirterek “Dengeli burun konsepti ile yapılmış bir burunda iltifatlar burna değil gözlere gelmelidir” diyor.

Soru: Bilindiği gibi erkeklerde çok sık burun estetiği yaptırıyor. Erkek burun estetiği ile ilgili neler söylersiniz?

Opr. Dr. Emre İlhan: Estetik ameliyatlar söz konusu olduğunda insanın aklına daha çok bayanlar geliyor. Yüz ve vücutla ilgili diğer estetik ameliyatlar için bu durum geçerli. Ancak burun söz konusun olduğu zaman bu durum değişiyor. Çünkü burun estetiği yaptıran hastalara baktığımızda erkek kadın oranı neredeyse eşit olarak karşımıza çıkıyor. Erkek hastaya burun estetiği yaparken bence en çok dikkat edilmesi gereken nokta erkeğe bayan burnu yapmamak. Çünkü erkek ve bayanda güzellik kavramı çok farklı. Bayan hastalarda, burun sırtını çok hafif kavisli, burun ucunun dudakla yaptığı açıyı 90 derecenin üzerinde yapmaya çalışıyoruz. Kısacası çok hafif oyuk ve kalkık burun ideal bayan burun diyebiliriz. İdeal erkek burnunun özelliklerinde, burun sırtı dümdüz olmalı, oyuk olmamalıdır. Burun ucunun dudakla yaptığı açı 90 derece olmalıdır. Daha kalkık olduğu zaman erkeğe kadınsı bir hava verir. Dediğim gibi erkek hastaya erkeksi yüz özelliklerini koruyacak şekilde bir burun yapmaya çalışıyoruz.

Soru: Burun estetiği operasyonu geçirmiş bir burnu, güzel bir burun olarak nasıl tanımlarsınız?

Opr. Dr. Emre İlhan: Güzel burun denince benim anladığım, hem kendi içinde hem de kaşlar, gözler, elmacık kemikleri, saç çizgisi, dudaklar ve çene gibi yüz bölümleriyle uyumlu, kadında kadınsılığı artıran, gençlik imajını pekiştiren, erkekte ise erkeksi bakışın kaybolmadığı ve kararlı bir bakış veren burundur. Yani iyi yapılmış bir burun, hem kadında hem erkekte gözleri ön plana çıkarır.