TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş"ın katılımıyla “Yurt İçi Fuar Katılımında Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi” tanıtıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu"nun birinci kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirterek, “Türkiye"nin en geniş üye ağına sahip kadın sivil kuruluşunu oluşturduk. 73 ilimizde kadın girişimciler kurullarının oluşum süreci tamamlandı. İl Kadın Girişimciler Kurullarımız süratle çalışmalarına başladılar” diye konuştu.

-DESTEĞİN MADDİ DEĞERİ 2.5 MİLYON YTL-

Hisarcıklıoğlu, tanıtılan söz konusu projeyle kadın girişimcilerin yurt içi fuarlara katılımlarını sağlayarak, yeni kadın girişimcilerin ortaya çıkmasını hedeflediklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kadın Girişimciler Kurulumuz tarafından yürütülen bu projeyle, kadın girişimcilerin ürettikleri mal ve hizmetleri tanıtırken, yeni ticari ilişkiler kurmalarına imkan sağlayacak en etkin platform olan fuarlarda ücretsiz olarak yer almalarını sağlamalarını amaçladık. 2009 yılında ülkemizde düzenlenecek 167 fuar, bu destek kapsamına alınmıştır. Kadın Girişimcilere sağlanacak desteğin maddi değeri yaklaşık olarak 2.5 milyon YTL"dir. Bu destekten yararlanmak isteyen kadın girişimcilerimiz, bulundukları ildeki İl Kadın Girişimciler Kurulu"na veya Ticaret-Sanayi Odasına başvurmalılar.”

-“HEDEF TÜRKİYE"NİN 81 İLİNDEN 81 PROJE ÇIKARMAK”-

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş da yaptığı konuşmada, 73 ilde Kadın Girişimci Kurulları bulunduğunu belirterek, “Hedefimiz Türkiye"nin 81 ilinden 81 proje çıkarmak. Yapılan işleri kamuoyu ile paylaştık, bundan sonra da paylaşacağız” diye konuştu. İlk defa fuarlarda kadın girişimcilere uygulanacak bir projeyi başlattıklarını dile getiren Bektaş, “20 fuar şirketinin ülkemizde düzenlediği 167 fuarın her birinde beş girişimci kadına, 15"er metrekare, toplamda 75"er metrekare ücretsiz fuar alanı kullandıracak. Ücretsiz alan desteğinin yanı sıra, aynı zamanda stant kurulacak, standın zemini kaplanacak, tefrişatı yapılacak, aydınlatması sağlanacak” diye konuştu.
VATAN