Kadınların yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı seminerde, iş olanaklarının yanında iş yaşamında yaşanan sıkıntılar da konuşuldu.
Aydın Belediyesi Nevzat Biçer Salonu"nda gerçekleştirilen seminere Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu da kısa konuşma yaptılar. Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Aydın"da ve ülke genelinde yaşanan çırak sorununu ele alırken, AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise, Aydın"da hazırlanan pek çok projenin ekonomik destek bulamadığı için hayata geçirilemediğini anlattı.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı"nın yönettiği panelde, İş-Kur Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı, Güney Ege Kalkınma Ajansı Temsilcisi Selen Eğit, Türkiye Gramen Mikro Kredi Programı Aydın Şube Müdürü Ramazan Yılmaz ve KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen kendi birimleri ile ilgili sunumlar yaptılar.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Aytar-Der Başkanı Keziban Cengiz, Aydınlı kadınlara meslek edindirmeyi amaçladıklarını ve kadınların çalışmasının günümüzde çok önemli olduğunu kaydederek, “Bugüne kadar çeşitli kurslar düzenledik ve başarılı olduk. Bundan sonra da kadınlarımızın meslek sahibi olup, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak için çeşitli kurslar açacağız” dedi.
Çeşitli Kadın Dernekleri"nin temsilcilerinin de katıldığı seminere AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, Aydın eski milletvekillerinden Semiha Öyüş de katıldı.