Mesajda, annelerin kadın olarak siyasette, ekonomide ve diğer bütün toplumsal alanlarda daha etkin olması en büyük arzuları olduğunu belirtilirken; “Kadınlarımızın etkinliği demokrasi, saygı ve hoşgörü kültürümüzü de hiç kuşkusuz geliştirecektir” denildi.
Mesajda şunlar kaydedildi: “Cennet ayaklarının altında olan, yerleri doldurulamayan, değerleri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen; ilk öğretmen, yol gösterici, koruyucu, varlıklarıyla yaşamımızı zenginleştiren ve güzelleştiren, karşılıksız sevginin ve sonsuz özverinin simgesi olan annelerimizin Anneler Günü, bu sevgi ve saygının ifadesi olarak anlamlıdır.
Annelerimizin aynı zamanda bir kadın olarak siyasette, ekonomide ve diğer bütün toplumsal alanlarda daha etkin olması en büyük arzumuzdur. Kadınlarımızın etkinliği demokrasi, saygı ve hoşgörü kültürümüzü de hiç kuşkusuz geliştirecektir.Bu duygu ve düşüncelerle, yaradılışındaki sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla annelik vazifesini yerine getiren tüm annelerimizin ve yüreğinde evlat acısı taşıyan tüm şehit annelerimizin, Anneler gününü kutluyor, hepsini saygı, minnet ve şükranla selamlıyoruz”