İstanbul'da dolandırıcıların gözdesi kariyer sahibi, iyi maaş alan ancak beyaz atlı prensini bir türlü bulamayan kadınlar. İstanbul Emniyeti ve savcılıklara 2009'dan bu yana 'evleneceğim adam beni dolandırdı' diye başvuran kadın sayısı 36 oldu. 16'sı doktor. Sözde damat adayları, güven kazanıyor, evlilik vaat ediyor. Bir şekilde mağdurdan para alıp kayıplara karışıyor. Tüm zanlılar yakalanarak adliyeye çıkartıldı. Ancak hiçbiri ceza almadı. Çünkü savunmaları, 'Parayı zorla almadım, kendisi verdi' oldu. Kanıt da sunamayan mağdurlara hüsran düştü.

 KREDİ TAKSİTLERİNİ HOSTES ÖDÜYOR
 Evlilik vaadiyle kandırılarak bankadan 120 bin lira kredi çeken hostes M.T. bir yıldır taksit ödüyor. Daha önünde ödeme yapacağı 5 yılı var. Yakalanarak adliyeye çıkartılan koca adayı M.C.K. ise nişanlanıp parayı birlikte harcadıklarını söyledi, serbest kaldı.


 34 BİN LİRA ÇEKMİŞ
 Dolandırıcılar yurtdışına da açılmış. Almanya'da yaşayan S.K. (29) da internetten tanıştığı E.Z.'ye toplam 34 bin lira yollamış. Genç kadın, evlilik hayali kurduğu adam bir anda ortadan kaybolunca Türkiye'ye geldi, verdiği adresin boş olduğunu görünce savcılığa başvurdu. Sonuç aynı. E.Z. yakalandı, 'Elden para verdim, geri yolladı' diye savunma yapıp serbest kaldı.

 O BENİM DE NİŞANLIM
 5 kadından 330 bin lira alan T.A. (30) son işinde iki arkadaşı birden kandırmış. İddiaya göre M.A. (26), bir süre önce T.A. ile tanıştı, ikili evlilik kararı aldı. T.A. kredi kartı borcunu yapılandırma bahanesiyle için M.A.'ya 22 bin lira kredi çektirdi. M.A. bir gün kız arkadaşı O.Y.'ye (29) evlilik planını açtı. O.Y. de 'Ben de evlilik hazırlığı yapıyorum, sevgilimin borçlarını hallediyoruz. 40 bin lira kredi çekip verdim' dedi. Ancak iki arkadaş damat adaylarının fotoğraflarını gösterince şoke eden gerçek ortaya çıktı. İkili savcılığa başvurunca T.A.'nın 8 ayda 5 kadını aynı yöntemle dolandırdığı anlaşıldı. T.A. tutuklandı, 2 ay cezaevinde kaldı. Savunmasında, 'Borç benim üzerime değil. Paraları birlikte yedik. Zorla para almadım' dedi, serbest kaldı.

Kaynak: Akşam- Levent Albayrak