İzmir'de özel bir hastanede ölen hastanın yakınları, doktorlara saldırdı. Kadın doktoru darp eden grup, daha sonra hastanede terör estirdi. Hastalar kapılarını kitleyerek, doktorlar ise dışarı kaçarak darp edilmekten kurtuldu. Önlerine çıkan her şeyi kıran grup, yaklaşık bir saat sonra polis ekiplerinin de müdahalesiyle dağıldı.

İzmir'de özel bir hastaneye kalp krizi şikayetiyle götürülen hasta, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. İki kez kalbi duran 48 yaşındaki hasta, Dr. İ.A. tarafından hayata döndürüldü ancak üçüncü defada müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Ölüm haberinin yakınlarına bildirilmesiyle hastane savaş alanına döndü. Acı haberi kabullenemeyen iki hasta yakını, doktoru suçladı ve sağa sola saldırmaya başladı. Yoğun bakım ünitesini basan iki saldırgan, önce Dr. İ.A.'nın boynunu sıkıp tokat attı. Saldırganlar, daha sonra önlerine gelen her şeyi kırıp dökerken bir kısmı da hasta odalarının bulunduğu üst kata çıktı. Hastalar, rehin alınma korkusuyla kendilerini odalarına kilitledi. Doktorlar da canını kurtarmak için kendilerini sokağa atınca yoğun bakımda tedavi gören hastalar, yaklaşık 1 saat boyunca doktorsuz kaldı, hastanede büyük maddi hasar oluştu. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet polisinin güçlükle sakinleştirdiği saldırganlar, götürüldükleri polis merkezinde serbest bırakıldı.

6 yıllık hekim İ.A.'nin, darbeler sebebiyle 10 gün iş göremez raporu aldığı öğrenildi. Sağlık çalışanı dört arkadaşıyla birlikte suç duyurusunda bulunan Dr. İ.A. ve arkadaşlarının istifa dilekçeleri kabul edilmedi. Olay sırasında hastanede bulunan doktorlar, "Canımızı zor kurtardık. Burası savaş alanı gibiydi. Önlerine gelen her şeye saldırıyorlardı, gözleri dönmüştü. Biz hastaneden kaçtık, aşağıdaki parkta saklandık." diye konuştu. Başhekim Dr. Orhan Aras, bu olayın ilk olmadığını ve son da olmayacağını vurgulayarak, "Nasıl ki bir polise ya da askere saldırmanın cezası normal bir darp olayından farklıysa aynı durumun bizim için de geçerli olmasını istiyoruz. Can kurtarırken saldırıya uğruyoruz." dedi. Aras, olay yüzünden çok sayıda hastanın mağdur olduğunu söyledi.