Türkiye Belediyeler Birliği'nin Antalya'da düzenlediği 'Kadın Yerel Politikacılar Platformu' toplantısı öncesinde İstiklal Marşı okunmaması, Türk Bayrağı ile Atatürk posteri asılmaması üzerine İzmir'den gelen kadın delegeler, kürsüyü işgal etti.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin gerçekleştirdiği 'Kadın Yerel Politikacılar Platformu' toplantıları, Antalya'daki Kremlin Palace Otel'de başladı. 2 gün sürecek toplantıların açılışı, saat 10.00'da açılış konuşması ile başlatılacaktı. Ancak kürsünün iki yanında Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin olmaması ve konuşmalar öncesinde İstiklal Marşı okunmaması, davetlilerin tepkisine neden oldu. Bir grup kadın delege, kürsüyü işgal ederek açılış konuşmasının yapılmasına izin vermedi. Otel görevlileri kürsünün sol tarafına Türk Bayrağı, sağ tarafa da Atatürk posteri astı. Açılış konuşması öncesinde de İstiklal Marşı okununca kriz atlatıldı.

BU SAYGISIZLIK VE CİDDİYETSİZLİK

Protesto ve kürsü işgalini istekleri yerine getirilince sona erdiren İzmir'den gelen kadın delegeler, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün 91. yıldönümünde böyle bir saygısızlığa izin vermek istemediklerini söyledi.

Türkiye'nin 81 vilayetinden gelen kadın delegelerin olduğu bir toplantının Atatürk posteri ve Türk Bayrağı olmadan, üstelik de İstiklal Marşı okunmadan başlamasını saygısızlık olarak değerlendiren İzmirli delegeler, "Kürsü işgalinden önce neden böyle olduğunu sorduk. Bize unutulmuş olduğunu söylediler. Bu bir ciddiyetsizlik" dedi.