Zonguldak’ta, uyuşturucu madde kullandığı gerekçesiyle açığa alınan emniyet amiri 34 yaşındaki D.D., test sonuçlarında uyuşturucu madde kullanmadığının ortaya çıktığını söyledi. D.D., "Ben hayatımda uyuşturucu kullanmadım. Soruşturma sonunda aklanacağıma yüzde yüz eminim ve görevime döneceğim" dedi.

Polisin uyuşturucu kullanıcılarına yönelik teknik takibi sonucu geçen cumartesi gerçekleştirdiği operasyonda, İl Emniyet Müdürlüğü Stratejik Geliştirme Büro Amirliği’nde görev yapan D.D. ve 6 kişi gözaltına alındı. ’Bonzai’ adlı uyuşturucu madde kullandığı ileri sürülen şüphelilerden D.D., poliste verdiği ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer 6 kişi de çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alınan emniyet amiri D.D., üzerinde, arabasında ve evinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunmadığını, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan test sonuçlarında da uyuşturucu kullanmadığının ortaya çıktığını söyledi. Olay günü komşusu olan 18 yaşındaki O.P. ve arkadaşı H.Ç. ile plaja gittiklerinde arabadan indikleri sırada polisin baskın yaptığını anlatan D.D., şöyle dedi:

"O.P., yanına uyuşturucu madde almış. Ama benim haberim yok. Emniyet’te iç çamaşırıma varana kadar aradılar. Arabam 6 saat boyunca arandı. Evimi aradılar. Ne arabamda, ne üzerimde, ne evimde hiçbir şey bulunmadı. Emniyet’te 20 saat bekletildim. Ben hiçbir şekilde uyuşturucu madde kullanmadım. Test sonuçları da negatif çıktı. Benim o arkadaşlarla aynı ortamda bulunmam sıkıntı oldu. Hayatımın hiçbir döneminde uyuşturucu kullanmadım. Ben şehit çocuğuyum. 15 yıllık meslek hayatımda hiç böyle bir şey başıma gelmedi." D.D., idari soruşturma kapsamında açığa alındığını hatırlattı. D.D., "Ben soruşturma sonunda aklanacağıma yüzde yüz eminim. Tekrar görevime döneceğim. Çünkü kullanmadığım ortada"

D.D., basında kendisinin uyuşturucu madde bağımlısı gibi gösterildiğini savundu. D.D., "Son 1 haftadır çok zor günler geçiriyorum. Çok yıprandım. İnşallah aklanacağım" diye konuştu.

2 yıl önce Zonguldak’a atandığını ve mobese bölümünde görev yaptığını anlatan D.D., 25 gün önce Stratejik Geliştirme Büro Amirliği’ne atandığını sözlerine ekledi.