Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu"nun ev sahipliği yapacağı 2009 UEFA Kupası Finali"nin aktörleri belirlendi... Dinamo Kiev"i evinde 2-1"lik sonuçla mağlup eden Mircea Lucescu"nun çalıştırdığı Shakthar Donetsk ile Hamburg"u eleyen Mesut Özil"in formasını giydiği Werder Bremen karşı karşıya gelecek. İki ekibin de tarihinde ilk kez UEFA Kupası"nda final oynayacak olması kupayı daha anlamlı kılıyor. Ayrıca gelecek yıldan itibaren Avrupa Ligi olarak ismi değiştirilecek olan UEFA Kupası, son sahibini Kadıköy"de bulacak...

Luce, İstanbul"a dönüyor!
Türkiye"de Galatasaray ve Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayan Mircea Lucescu, başarılı çizgisini Shakthar Donetsk"te de sürdürüyor. “Finale yükseldik ve tarihin bir parçası olduk” diyen Rumen çalıştırıcı, “Bazı oyuncularım sakat sakat oynadı. Bazen duygular, hislerin önüne geçer. Bizde de öyle oldu” dedi. Hamburg"u eleyen Werder Bremen"in hocası Thomas Schaaf da çok mutlu olduğunu dile getirdi. Alman çalıştırıcı, “Rakibimizden daha güçlüydük. Ancak üzüldüğüm bir konu var. Sarı kart cezalısı durumuna düşen Diego"nun da finalde oynamasını isterdik. Kupayı ona armağan edeceğiz” diye konuştu. Finalde Diego"nun bölgesinde Türk asıllı yıldız Mesut Özil"in görev yapacağı bildirildi. Bu arada Ukrayna basını Shakthar"ın finale çıkmasını, “Tarihteki en önemli maçı Shakthar kazandı” yorumuyla verdi. Almanlar ise, “Werder çılgınlığı” başlığını kullandı.

Finalistler toplandı...
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı"nda 20 Mayıs Çarşamba günü oynanacak 2008-2009 Sezonu UEFA Kupası Final maçının ayrıntılarının finalist takımların yetkililerine anlatıldığı toplantı 1907 Tribünü"nde yapıldı. Toplantıya Ukrayna"nın Shakhtar Donetsk ve Almanya"nın Werder Bremen takımlarının yetkililerinin yanısıra UEFA, TFF, İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul"daki havalimanlarının ve Fenerbahçe Spor Kulübü"nün yetkilileri ile finalist ülkelerin büyükelçilik görevlileri katıldı. Toplantıda, finalist takımların yetkililerine final organizasyonun tüm ayrıntıları anlatıldı.

Biletlere büyük ilgi
İstanbul"da son kez oynanacak UEFA Kupası finaline çıkan takımların belli olmasıyla biletlere de yoğun talep oluştu. UEFA yetkilileri, Ukraynalı ve Alman taraftarların karşılaşmaya büyük ilgi gösterdiklerini açıkladı. 52 bin kişilik Şükrü Saracoğlu Stadı"nın tribünlerinin 20 Mayıs günü tamamen dolması bekleniyor. UEFA"nın da biletlere ilgi gösteren karaborsacılara engel olmak için şimdiden harekete geçtiği kaydedildi.