Katillerin yakalanması için bir araya gelen iki gencin babaları, 'Polis yavaştan alıyor ama çocuklarımızın canına kıyanların peşini bırakmayacağız' diyor

İkisi de 18 yaşında cinayete kurban gitti. İkisinin de katil zanlılarının aileleri varlıklı. 5 yıl önce Yeşilköy'de bir kafede öldürülen Burak Şengöçen'in katil zanlısı Serhat Aslan, ünlü avukat Fikret Aslan'ın oğlu.

Etiler'de çöp konteynırında cesedi bulunan Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu, ünlü işadamı Hayyam Garipoğlu'nun yeğeni.

Burak'ın katil zanlısı 5 yıldır, Münevver'in katil zanlısı ise 60 gündür bulunamıyor. Münevver'in babası Süreyya Karabulut ve Burak'ın babası Murat Şengöçen, katillerin bir an evvel bulunması amacıyla ortak bir kampanya başlatmak için bir araya geldi.
İki acılı ailenin yakınları, önümüzdeki günlerde katil zanlılarının Bahçeşehir ve Yeşilköy'de oturdukları evlere kadar yürüyüp, siyah çelenk bırakacak.

Dernek kuracağız

Süreyya Karabulut, 'Münevver'in katiliyle Burak'ın katilini adalete teslim etmek için omuz omuza mücadele edeceğiz. Polis bu işi yavaştan alsa bile biz babalar olarak katillere nefes aldırmayacağız' dedi. Murat Şengöçen ise 'Münevver'in katil zanlısıyla oğlumun katil zanlıları varlıklı. İkisi de ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlar. Faili belli veya faili meçhul cinayete kurban giden kişilerin yakınlarından oluşan bir dernek kurmayı düşünüyoruz' diye konuştu.

Ellerimiz kollarımız bağlı

Murat Şengöçen, 'Ne zaman bir genç öldürülse oğlum aklıma geliyor. Odaya çekilip ağlıyorum. Münevver öldürülürken de aynısını yaşadım. Oğlumun katili Serhat Aslan'ın, kardeşinin kimliğiyle İstanbul'da dolaştığı istihbaratını aldım. Karşı taraftaki kişiler zengin olunca ellerin kolların bağlanıyor' diyor.

Akşam