16 Nisan’da oynanan Fenerbahçe’nin Gaziantepspor’u 1-0 yendiği maç öncesi, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan’ın Yıldırım’a götürmesi için kendisine verdiği Strasbourg’daki Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde kullandığı sarı lacivert renkli kalemi, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a iletmişti. Basında geniş yankı bulan bu hediyenin verildiği sırada Fenerbahçe Başkanı Yıldırım ile Başmüzakereci Egemen Bağış arasındaki diyalog bugünlerde Fenerbahçe camiasında dilden dile dolaşmaya başladı.
 
Bağış, kalemi verdiğinde Yıldırım'a, Başbakan'ın şu mesajını iletmiş: Ben Fenerbahçe kongre üyesiyim. Aziz Yıldırım neden beni maçlara davet etmiyor.
Yıldırım ise Bağış'a, " Evet kendisi Fenerbahçe kongre üyesi ama üyesi olmadığı kulüplere statlar yaptırırken bize de kalem veriyor" demiş.
 
Başkan Yıldırım Fenerbahçeliler'le ile birlikte olduğu bir toplantıda konuyu anlatırken Başbakan Erdoğan'ı kastederek, "O'nu kulüpten içeri sokmam, bu kalemle de O'na Atatürk'ün yazısı bulunan deftere yazı yazdırmam" dediği belirtiliyor. İşte bu sözlerin Aziz Yıldırım'ın ipini çektiği konuşuluyor.
 
Bu arada Erdoğan'ın Yıldırım'a gönderdiği sarı lacivertli kalem statta bulunan kulüp müzesinde muhafaza edildiği de edinilen bilgiler arasında.