Gümrükçüoğlu, KADEM Bayburt Şubesinin bir düğün salonunda düzenlenen  açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun yad  edildiği günlerde KADEM'in 46. temsilciliğini Bayburt'ta açmanın heyecanını  yaşadıklarını dile getirdi.

Türk insanının Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bugün de hep birlikte  her konuda özveriyle çalışmaya hazır olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, KADEM'in  kültürel değerleri ihya etmeye aileyi kuvvetlendirmekle başladığını, insanlarda  birlik duygusu oluşturmak adına birbirine rakip olan kadın ve erkek algısı yerine  birbirini tamamlayan iki insan anlayışını benimsediklerini söyledi.

Gümrükçüoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler modern dünyanın kalıplarıyla şekillenmiş tek bir kadın modeli  yerine, farklı kültürlerden beslenmiş, farklı kadın kimliklerinin toplumları daha  da zenginleştireceğine inanıyoruz. Son dönemde Batı etkisindeki kadın  tasavvurundan dolayı birtakım savrulmalar yaşamış ve bazı kalıpları benimsemeye  zorlanmış olsak da huzur ve mutluluğun ancak kendi kültürel değerlerimize sahip  çıkmakla mümkün olduğuna inanıyoruz."

Gümrükçüoğlu, konuşmasında ayrıca, toplum hayatının her noktasında  zorlayıcı şartlara göğüs gererek çalışan kadınların vatana önemli hizmetler  sunduklarını, bununla birlikte dışarıda çalışmayıp ev içinde emek sarf eden  kadınların da aileye ve ülke ekonomisine katkısının henüz rakamlarla  ölçülemediğini belirtti.

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da kadınla erkeğin  toplumda hangi rolleri alacağı konusunda temel referansın İslam dini olduğu için  aklımız ve gönlümüzün rahat olması gerektiğini vurgulayarak, "Hiçbir kanun  koyucunun, akademisyenin veya kadın hakları savunucusunun bize Allahuteala kadar  adil davranamayacağını biliyoruz" diye konuştu.

Bayraktar, güncel kadın tartışmalarının tamamına yakınının modernite  ve yanlış geleneklerden kaynaklı olduğunu ve kadının çalışmasının Peygamber  Efendimizin çağında veya büyükannelerimizin tarlada aileleriyle çalıştığı  günlerde sorun olmadığını dile getirdiği konuşmasında, şunları kaydetti:

"Bu durum şimdi niye sorun hiç düşündünüz mü? Modern çağ ilk başta  babayı, sonra anneyi, sonra da çocuğu para, makam, kariyer, sosyal medya ve daha  birçok ayartıcı ile ailesinden koparıyorken, anne çalışmayınca tüm bu sorunların  ortaya çıkmayacağını sanmak gerçekçi mi? Annelerimiz tarlada çalışırken de evle  ilgilenirken de kendileri de çocukları da dört duvar arasında bir başlarına  değillerdi. Ne zamanki hayat şartları insanları çekirdek aileler olarak böldü,  çocuğun bakımı da annenin hayata katılımı da zorlaştırıldı. Bu zorluğu aşmak için  belki büyük aile ve mahalle hayatına geri dönmeliydik. Fakat modernite çözümün  kadının çocuk yapmamasında olduğunu dayattı bize. Bunu asla kabul etmeyecek olan  bir kesim o zaman 'kadın çalışmasın' demeye başladı. Halbuki asıl sorun o  değildi."

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan ise sivil toplum kuruluşlarının  üstlendikleri sorumluluklar, gerçekleştirdikleri çalışma ve faaliyetler ile  ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda önemli birer aktör haline geldiğini dile  getirdi.

Açılışa, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, 17. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı Bayburt  Kışla Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, AK Parti  Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı  Bekir Kasap, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.