Muhalifler, Kaddafi’yi ölü ya da diri getirenlere 1.3 milyon dolar vaat etti.
 
İsyancıların önceki akşam Bab-ül Aziziye’deki sarayını ele geçirmesiyle başkent Trablus’taki son kalesini de yitiren Devlet Başkanı Muammer Kaddafi karargahında bulunamazken, radyodan ‘ses verdi.’ Önceki gece geç saatlerde radyo aracılığı ile Libyalılara seslenen Kaddafi, NATO’nun 64 hava saldırısıyla yerle bir ettiği karargahtan çekilmelerinin ‘taktiksel hamle’ olduğunu savunup NATO’ya karşı savaşı için ‘’Ya şehit olacağız ya da zafer kazanacağız’’ diyerek direnişe devam mesajı verdi. Kaddafi ayrıca, kimliğini gizleyerek Trablus sokaklarında dolaştığını da ekleyip “Kimse beni fark etmedi. 
 
Ama gençlerin kentlerini savunmaya hazır olduğunu gördüm” dedi. Libya lideri dün sabah da, yerel El Uruba televizyonundan halka seslendi. Kaddafi, Trabluslara ‘’Trablus’u istila eden şeytanlardan kurtarmaları’’ çağrısında bulunurken, ‘’Niçin onların tahribatına izin veriyorsunuz’’ diye de sordu.
 
‘6500 Kaddafi yanlısı Trablus’ta’
 
Hükümet sözcüsü Musa İbrahim ise Kaddafi için savaşmak üzere Trablus’a 6500’den fazla kişinin geldiğini ileri sürdü. Gönüllülerin Libya’ya gelebileceğini, onlara silah, mühimmat ve eğitim sağlayacaklarını söyleyen İbrahim, Libya’yı ‘istilacıların ayaklarının altında patlayan bir volkana dönüştüreceklerini’ savundu. Sözcü, Libya güçlerinin, birçok muhalif askeri komutanı yakaladığını da iddia etti. İbrahim, büyük stratejik öneme sahip olması nedeniyle Batılı güçlerin bundan sonraki hedefinin Suudi Arabistan olduğunu savunup Türkiye ve İsrail’in Ortadoğu’da ‘habis bir rol’ oynadığını da öne sürdü. Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ise Kaddafi’nin başına ödül koydu. Kaddafi’yi yakalayan veya öldüren her kim olursa olsun affedileceğini söyleyen Abdülcelil, “Kaddafi’yi ölü ya da diri getirenlere 1,3 milyon dolar ödül verilecek” dedi.
 
Libyalı muhalif Albay Abdullah Ebu Afra, Kaddafi ve yandaşlarının, ülkenin kontrolünün yüzde 95’ini yitirdiğini söyledi. Ulusal Geçiş Konseyi’ne bağlı askeri komitenin sözcüsü Ebu Afra, Kaddafi yönetiminin sona geldiğini ve Kaddafi ile yandaşlarının, Libya’nın kontrolünün yüzde 95’ini kaybettiklerini belirtti. Ebu Afra, “Libya’yı yöneten, Babül Aziziye’yi kontrol edendir ve gerçek budur. Bizim için Kaddafi bitmiştir” dedi.
 
Rejim yanlılarından bombardıman
 
MUHALİFLER, Kaddafi’nin karargahında, destekçilerin açtığı ateş altında kaldı. Silahlı saldırıya uğrayan muhaliflerin, kısa süre siper aldığı, bazılarının koşarak, bazılarının kamyonetlerle çıkış kapısına yöneldiği ama sonra karargaha döndükleri belirtildi. Muhalifler, karargah, El Mansura ve yabancı gazetecilerin kaldığı Rixos Oteli’ne yakın bir semtin de Kaddafi yandaşları tarafından bombalandığını açıkladı. Bombardımanın büyük kısmının rejim yandaşlarının konuşlandığı Ebu Selim’den yapıldığını belirtildi. Rixos’ta hafif silahların yanı sıra uçaksavar sesi de duyulurken, kentin güneyinde, Kaddafi’nin saklanıyor olabileceğine inanılan El Handba El Kadra’da da çatışmaların sürdüğünü kaydedildi. Rejim yanlılarının önceki akşam da Sirte civarından Misrata’ya birçok Scud attığı belirtildi.
 
stargazete