İngiliz Dail Mail gazetesinde yer alan habere göre, Kaddafi’nin yerleşkesi Babül Aziziye’yi ele geçiren muhalifler, burada yaptıkları aramalar sırasında eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın resimleriyle dolu bir albüm buldu. 
 
KADDAFİ: LEEZA’YI ÇOK SEVİYORUM 
Gazete, Kaddafi’nin 2007 yılında El Cezire’ye verdiği bir röportajda Rice için söylediği, "Sevgili siyah Afrikalı kadınımı destekliyorum. Arap liderlerine emir verdiği için onunla gurur duyuyorum. Leezza, Leezza, Leezza... Onu çok seviyorum. Onunla gurur duyuyorum çünkü Afrika kökenli siyah bir kadın" sözlerine yer verdi. 
 
KADDAFİ KÖŞEYE KISTIRILDI İDDİASI 
Öte yandan, Libyalı bir grup muhalif, Trablus’ta Kaddafi ve oğullarından birkaçının gizlendiği sanılan binaları kuşattı, burada Kaddafi yandaşlarıyla çatışmaya girdi. Kaddafi ve oğullarının birlikte olduğu ve yakalamalarının an meselesi olduğunu iddia ediliyor. 
 
Kaddafi’nin Trablus’un merkezindeki yerleşkesi Babül Aziziye’nin muhalifler tarafından keşfine devam ediliyor. Muhalifler, gizli tünellere bile ulaşmayı başardı. Bahçesine küçük bir lunapark, hayvanat bahçesi ve ölen kızı için bir türbe yaptıran Kaddafi’nin, binaların içinde de her türlü lüksü sağlamış olduğu dikkat çekti. 
 
Muhalifler, Kaddafi’nin kızı Ayşe’nin evine de girdi. Ancak, tuzaklar veya askerlerle karşılaşmaktan korkan muhalifler tünellerde fazla ilerlemedi. (dha)