El Cezire, Kaddafi"nin emirlerine uymadıkları gerekçesiyle vurularak öldürüldüğü düşünülen askerleri gösteren bir videoyu ele geçirdi. Başkent Trablus'ta çekildiği belirtilen görüntüler Libya'da yaşanan vahşeti gözler önüne sererken, Kaddafi güçlerinin, Trablus'un savunması açısından kilit öneme sahip Zaviye kentinin kontrolünü tekrar ele geçirdiği bildirildi.

Katliamdan kurtulmayı başaran bir görgü tanığı, Kaddafi güçleri tarafından toplanan askerlerin, hareket etmemeleri için bacaklarının bağlandıktan sonra kafalarından vurularak öldürüldüklerini anlattı.

El Cezire, videonun orijinalliğini kanıtlamanın mümkün olmadığını belirtti.

Ortaya çıkan görüntüler, isyancıların ilerleyişinin yavaşladığı ve Kaddafi güçlerine karşı en büyük direnişi başlattıkları günlerde ortaya çıktı. Libya devlet televizyonu, isyancıların elindeki Zaviye kentinde bir üssün Kaddafi güçleri tarafından ele geçirildiğini bildirdi.

Pazartesi günü tankların desteğiyle kent üzerine bugüne kadar yapılan en ağır saldırının başlatıldığı ifade edildi. Öte yandan, isyancılar Libya"nın doğusundaki kentlerde yeniden toplanmaya başladı.

Çatışmalarda ölen Libyalı isyancılara ait fotoğrafları gösteren devlet televizyonu konuşan bir adam, ölenleri “yabancıların komplolarına hizmet eden sıçanlar” olarak tanımladı.

Bu ayın başlarında, İngiliz Independent gazetesi, Bingazi'deki askeri üste Kaddafi'nin emirlerine karşı geldiği için öldürülen, ardından yakılan askerlere ait fotoğrafları ortaya çıkarmıştı.

El Cezire