Libya lideri Muammer Kaddafi, yaptığı sert açıklamalar ile ülkesinde bir haftadır süren gösterilerin ardından, görevinden istifa etmeyeceğini söyledi.

Devlet televizyonundan halka hitap eden Kaddafi, istifa tartışmalarına yönelik, göstericilerle mücadele edeceğini, ülkesinden ayrılmayacağını söyledi. Kaddafi, “Burada bir şehit olarak öleceğim” dedi. “Ben devrimin lideriyim, istifa edecek bir devlet başkanı değilim” diyen Kaddafi, yönetime karşı gösterilerin dünyada Libya"nı imajını bozduğunu dile getirdi.

“Libyalılara şan ve şeref getiren bir bedevi savaşçısı olduğunu” ifade eden Kaddafi, “Biz Libyalılar geçmişte ABD ve İngiltere"ye direndik, teslim olmayacağız” dedi.

İstifa edecek bir makamı olmadığını belirten Kaddafi, yandaşlarına yarından itibaren gösteri yapmaları çağrısında bulundu.

Henüz güç kullanmadığını, gerekirse kullanacağını söyleyen Kaddafi, protestocuları “Libya halkını temsil etmeyen çete üyeleri, sıçanlar ve paralı askerler” olarak tanımladı.

Libya yasalarına göre ölümü hak ettiklerini söylediği protestocuların Libya"yı Kaddafi, ordu ve polise düzeni sağlama emri verdi.

Meydanda toplananlara “Burada toplanarak hakikati, gerçeği gösteriyorsunuz” diye seslenen Kaddafi, “Arap medyası olayları çarpıtıyor. Bazı Arap medyası size ihanet ediyor. Size dair ortaya koydukları görüntüler kötü görüntüler. Onlar devrim falan istemiyorlar” dedi.

Kaddafi, Libya"nın Afrika"nın hatta Güney Amerika"nın lideri olduğunu belirtirken, “Geçmişte bombalanan yerler vardı, ABD uçaklarının saldırısına uğrayan yerler vardı. Ama biz meydan okuduk, bu bir zaferdir. Libya halkı pes etmeyecek, Libya asla pes etmeyecek. Afrika ve Arap ulusları asla pes etmeyecek. Buradayız dedik ve burada olmaya direnmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Libya petrolünün gelirlerinin halkla paylaşılabileceğini kaydeden Kaddafi, sivil bir yapılanma oluşabileceğini de söyledi.