Libyalı muhalifler, Fransa, İtalya ve ABD, Muammer Kaddafi'nin dondurulan mal varlıklarından 3 milyar dolar kredi garantisi vermezlerse, ekonomilerinin hazirana kadar çökme riski bulunduğunu bildirdi.

Libya'nın doğusunu kontrol eden isyancıların siyasi organı Ulusal Geçiş Konseyi'nin ekonomi ve petrolden sorumlu yetkilisi Ali Tarhoni, Bingazi'de gazetecilere yaptığı açıklamada, ellerindeki likiditenin üç en fazla dört ay kendilerine yetebileceğini belirterek, "Fransa, İtalya ve ABD'deki dostlarımız kredi sağlarlarsa bunun hallolacağını düşünüyorum. 2 ila 3 milyar dolara ihtiyacımız var. Bu da bizi 3-4 ay daha idare eder" dedi.

Gıda ve yaralıların tıbbi bakımları ile çok sayıda insanı geçindiren memurların maaşlarının ödenmesi için günde 50 ila 100 milyon Libya dinarına (75-150 milyon dolar) ihtiyaç bulunduğunu belirten Tarhoni, Temas Grubu çalışmaları çerçevesinde perşembe Roma'da yapılacak toplantıda bir kredi mekanizmasının başlatılmasını sağlamak amacıyla bir mekanizma yürürlüğe konması için yabancı güçlerle anlaşmaya vardıklarını da sözlerine ekledi.

A.A.