Libya lideri Kaddafi için çember daralıyor... Başkent Trablus dışında, Kaddafi ülkenin büyük bir bölümünde kontrolü kaybetmiş durumda. Kaddafi'ye bağlı güçler ise uçaksavar füzeler ve otomatik silahlar kullanarak çok ağır sekilde ayaklanmayı bastırmaya çalışıyor.
Libya ordusuna bağlı askerler, Zaviye kentindeki bir camiye ateş açtı. Caminin minarelerinden biri havaya uçtu, 7 kişi öldü, 49 kişi de yaralandı. Ülkenin üçüncü büyük kenti Musratha'da da silahsız göstericilere makineli tüfek ve roketatarla ateş açıldı.
Kaddafi'nin halka karşı, sarin gazı gibi konvansiyonel olmayan silahlar kullanabileceği yönünde uyarıda bulunuluyor. Ölü sayısı halen net olarak belirlenemiyor. 2000 kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Libya hükümeti, göstericilerden silahlarını teslim etmelerini istedi, göstericilerinin liderleri hakkında bilgi verenlere ödül verileceğini duyurdu. El Kaide'nin Mağrib kolu da Libya'daki protestocuları desteklediğini açıkladı. El Kaide'nin doğudaki Derna kentinde İslami emirlik kurduğu belirtiliyor.