Libya'nın Londra Büyükelçiliği önünde toplanarak, İngiltere Başbakanlığının önüne yürüyen kalabalığa, burada savaş karşıtları ve insan hakları örgütlerinden eylemciler de katıldı.

Kalabalık, "Kaddafi'nin gitme zamanı", "Benim kanım senin petrolünden daha mı ucuz" yazılı pankartlar ve bu ülkede ölen protestocuların fotoğraflarını taşıdı ve sloganlar attı.

İngiliz polisi, Libya bayrakları taşıyan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalığın protestosunda geniş güvenlik önlemleri aldı. Protesto nedeniyle Başbakanlık ve Bakanlıkların bulunduğu Whitehall caddesindeki trafik zaman zaman aksadı.

-"LİBYA'DA OLANLAR SOYKIRIMDIR"-

Libya'da bulunan aile, akraba ve arkadaşlarının durumundan endişe duyduğunu AA'ya anlatan Nurettin Uheyşi, "Burada protesto yaparak, Batı'ya Libya'da neler olduğunu göstermek istiyoruz. Libya'da olanlar soykırımdır" dedi. Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kendi halkını öldürdüğünü söyleyen Uheyşi, Bingazi'deki olaylarda erkek kardeşinin yaralandığını anlattı.

"Kaddafi rejimine karşıyız ve Kaddafi'nin ülkeyi terk etmesini istiyoruz, gördüğünüz gibi kimse kalmasını istemiyor. Tüm Libyalıların ve ailemin durumuyla ilgili olarak endişeliyim" diyen, protestonun organizatörlerinden İsal Digaldo adlı Libyalı kadın, İngiliz hükümetini Kaddafi rejimine daha sert tepki vermeye çağırdı.

Bir diğer kadın protestocu ise Kaddafi'nin gitmesini istediğini söyleyerek, "Lütfen bütün Avrupa, Libya halkına bu konuda yardım etsin" diye seslendi.