Mısır Yüksek Askeri Konseyi, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kuzeni Ahmed Kaddaf El Dam'ın Mısır'dan paralı asker toplamaya çalıştığı yönünde basında yer alan iddiaları yalanladı.

Mısır'da Arapça ve İngilizce yayımlanan bağımsız El Masri El Yovm gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Mısır'da bulunan El Dam ile ilgili "Kaddafi güçlerine destek için Mısır'da faaliyetlerde bulunarak, paralı asker toplamaya çalışıyor" iddialarını bir bildiri yayımlayarak yalanlayan konsey, El Dam'a, politik faaliyetlerde bulunmama ve ülke çıkarlarına zarar verecek faaliyetlere girmeme karşılığında Mısır'da oturma izni verildiğine dikkati çekti.

Libya muhaliflerinin kurduğu Ulusal Konseyin Başkanı Mustafa Abdülcelil, pazar günü yaptığı açıklamada, El Dam'ı, isyanı bastırmak için Mısır'dan paralı asker toplamak, toplanan askerleri Libya'ya götürmek ve milli serveti Kaddafi güçlerinin finansmanında kullanmakla suçlamıştı.

Libya'nın doğusunda 15 Mısırlının gözaltına alındığını açıklayan fakat detay vermeyen Abdülcelil, Mısır Yüksek Askeri Konseyi ile hükumete konuyla ilgili çağrıda bulunmuştu.

El Dam, Libya'daki muhalif isyanın ardından basına verdiği çeşitli beyanatlarda, Kaddafi rejiminin sivillere saldırısını eleştirerek, Libya rejiminin arızalı olduğunu söylemişti.

Şubatta yaptığı açıklamada, El Dam, Libya-Mısır ilişkileri koordinatörlüğü görevinden ayrıldığını ve Libya rejimi ile tüm resmi bağlantılarını kopardığını kamuoyuna duyurmuştu.

A.A.