Yaşanan kovalamaca sırasında meydana gelen kaza ve sonrasındaki yaşananlar DHA kamerasına böyle yandısı.

Eyüp Silahtarağa Caddesi'nde uygulama yapan polis ekipleri şüphelendikleri 34 KUU 86 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polislerin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan şüphelileri polis ekipleri kovalamaya başladı. Polis ekiplerini arkasına katan ve kaçmaya devam eden isimleri öğrenilemeyen beş kişinin içinde bulunduğu otomobil, Hasdal Viyadüğü'nden geçerek Kağıthane istikametinde devam etti. TEM Otoyolu'na çıkmaya çalışan ve aşırı hızla seyreden otomobil, Hasdal Kavşağında virajı alamayıp kaldırıma çarptı. Arkadan gelen polis araçlardan biri, çarpmanın etkisiyle yan dönen otomobile çarpmamak için direksiyonu sola kırıp, kaldırımdan yolun diğer tarafına geçti.

POLİS HAVAYA ATEŞ ETTİ

Kazadan sonra otomobil içinde bulunan şüpheliler hafif şekilde yaralanırken, otomobilin sürücüsü yaya olarak kaçmaya çalıştı. Polis ekipleri dur ihtarına uymayan ve kaçan zanlıyı durdurmak için havaya ateş açtı. Yaya olarak süren kocalamaca sırasında havaya ateş eden polislerden biri yere düştü. Polis ekiplerini arkasına katan şüpheli, kovalamaca sonucunda yakalandı. Bu sırada otomobil içinde bulunan şüpheliler polis tarafından çıkarılmak istenirken, polise direnmeye başladı. Polis ekipleri otomobilin camlarını kırdıktan sonra şüphelileri araçtan çıkardı. Şüpheliler, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından Alibeyköy Polis merkezine götürüldü.

OTOMOBİLDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Kaza yapan otomobilin içinde ve çevresinde yapılan incelemelerde uyuşturucu olarak kullanılan bir miktar "Baly" ve "Tiner" bulundu. Kovalamaca sonrası meydana gelen kazayı hafif sıyrıklarla atlatan polisler olay yerine gelen ambulanslarda ayakta tedavi edildi.

Polis olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.