Filmde, gerçek kimliğini yavaş yavaş bulmaya başlayan Nathan Harper'ın (Taylor Lautner) yaşadıkları anlatılıyor.

Sine-Yorum: RASİH YILMAZ

2011'in vizyona giren son filmlerinden biri olan John Singleton'ın yönettiği Kaçış (Abduction) Bourne serisine gönderme yapıyor. Abduction, özünde, babasını tanımayan ve kendini bulmaya çalışan genç bir adamın öyküsü. Filmin yönetmeni John Singleton'a göre herbirimiz aslında kendimizi aradığımız için, aslında bu arayış, filmin evrensel yönü.

Alacakaranlık serisinden hatırlıyacağımız Taylor Lautner'ın canlandırdığı Nathan, başka birisine ait bir hayatı yaşadığını fark eder. Bir gün, kendi küçüklük resmini, kayıp kişilerin resimlerinin yayınlandığı bir internet sitesinde görünce, Nathan'ın yaşamı alt üst olur. Anne baba diye bildiği insanların gerçek ailesi olmadığını ve yaşamının akla gelmeyecek kadar gizemli ve tehlikeli bir gerçeğin üstünü örtmek için özene bezene uydurulmuş bir yalan olduğunu anlar.

VASATI AŞIYOR

Bourne serisiyle birlikte kaybolmuş gizemli kimliklerin salt aksiyona sırtını dayamadan aynı zamanda karakter derinliği ile kendini var eden filmler seyircinin çok ilgisini çekmişti. Kaçış'ta aslında bu formüle sırtını dayıyor. Ancak önünüzde Bourne gibi bir başarı çıtası önünüzde duruyorsa da hem senaryo hem de yönetim açısından ciddi bir riski de almış olursunuz.

Peki bu riskin altında başarıyla kalkmış mı Kaçış? Açıkçası karşımızda bir Bourne olmasa da vasatı aşan ve söz konusu formülü doğru uygulamış bir film var. Aksiyonun abartısız şekilde kullanıldığı ve fazla sırtını efektlere dayamadan bir şekilde sunulduğu Kaçış türün severlerini kuşkusuz memnun edecek. Bir casus romanı formatında ki puzzle'ın tamamlanması adına yaşanan koşuşturmamanın aksamaması filmin en büyük artısı. Sonuç itibariyle Bourne serisinden hoşlananlar Kaçış ile bir nebze özlem giderebilirler.

ONU HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ

Yönetmen John Singleton, Kaçış'ta başrolü oyunayan Taylor Lautner için şunları söylüyor: "İzleyiciler daha önce Taylor Lautner'ı hiç bu filmdeki haliyle görmediler. Lautner'in yıldızı bu filmde bir aktör olarak parlıyor. Filmdeki karaktere gerekli gerçekçiliği verebilmek için neler yapabileceğini Taylor ile uzun uzun konuştuk. Ben, yönetmen olarak, Taylor'ın bu film sürecinde gerçek bir aktöre dönüşümünü izlemekten mutluluk duydum."

Kaçış
Yönetmen: John Singleton
Oyuncular: Taylor Lautner, Lily Collins, Alfred Molina, Jason Isaacs