SAMSUN'un Tekkeköy İlçesi'nde oturan 29 yaşındaki 2 çocuk annesi A.Ş., 27 yaşındaki komşusu Selim Bak'ın kendisini zorla kaçırıp ormanda tecavüz ettiğini öne sürerek 4 yıl önce şikayetçi oldu. Yapılan yargılamalar sonucunda mahkeme genç kadının bağırıp yardım istemediği gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi. Ancak itiraz üzerine Yargıtay kararı, `2 çocuğu bulunan müdahilin, iffetini ortaya atarak, önceden tanımadığı sanığa iftira atması için bir nedeninin bulunmadığını' belirterek bozdu. Yeniden yargılanan Selim Bak, `cinsel amaçlı alıkoymak ve tecavüz' suçlarından toplam 14 yıl ceza aldı. Yargıtay bu kez de `fazla ceza verildiği' gerekçesiyle kararı bozdu. Bunun üzerine yerel mahkeme, "Her şey onun isteğiyle oldu. Ben sapık değilim" diye ifade veren Bak'ın cezasından 4 ay indirim yaparak 13 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

İŞ ÇIKIŞI KAÇIRIP ORMANA GÖTÜRDÜ
Tekkeköy İlçesi'nde 2004 yılının Mayıs ayında meydana gelen olayda, eşinden boşanan 2 çocuk annesi A.Ş., çalıştığı çuval fabrikasından iş çıkışı evine giderken yanında otomobil ile Selim Bak durdu. İşsiz olan 1 çocuk babası Bak, genç kadını evine götürme bahanesiyle otomobile alıp, 16 kilometre uzaklıktaki ormanlık araziye götürdü. İddiaya göre burada A.Ş.'nin boğazını sıkan Bak, ölümle tehdit ederek tecavüz etti. Daha sonra da gece evinin yakınlarında bıraktı. Genç kadın başına gelenleri önce ailesine, ardından polise anlatarak Bak'tan şikayetçi oldu. Selim Bak, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından zorla adam kaçırma, alıkoyma ve tecavüz suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamalarda Bak, suçlamaları kabul etmedi. Genç kadın ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek, "Beni arabaya zorla bindirdi. Daha sonra da hızla oradan uzaklaştı. Bağırmak istedim ama beni ölümle tehdit ettiği için korkudan ses çıkaramadım. Bir ormanlık alana gittik. Ve orada başımdaki eşarbı boğazıma dolayıp sıkarak bana tecavüz etti" dedi.

`BAĞIRSA DUYULURDU'
Yargılama devam ederken mahkeme kaçırma ve tecavüz olayının gerçekleştiği ileri sürülen bölgede keşif yaptı. Keşif ve bilirkişi raporunda kaçırılma ve tecavüz olayının geçtiği bölgede evlerin bulunduğu, kadının bağırması halinde sesinin duyulabileceği belirtildi. Keşif ve bilirkişi raporunu dikkate alan mahkeme olayın zorla değil genç kadının rızasıyla olduğunu ve suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek 5 aydır cezaevinde bulunan Bak'ın yöneltilen suçlamalardan dolayı oy çokluğu ile beraatine karar vererek tahliye etti.

YARGITAY İKİ KEZ BOZDU
Ancak, A.Ş.'nin avukatları aracılığıyla yaptığı itiraz üzerine Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, `Müdahilin iffetini ortaya atarak, önceden tanımadığı sanığa iftira atmak için bir nedeninin bulunmadığı'nı ve sanığın cezalandırılması gerektiğini belirterek davayı yerel mahkemeye gönderdi. Geçen yıl yapılan yargılama sonucunda yerel mahkeme Yargıtay'ın talebi üzerine sanığa kaçırmaktan 4 yıl 4 ay, tecavüz etmekten 9 yıl 8 ay olmak üzere toplam 14 yıl hapis cezası verdi.

13 YIL 8 AY HAPİS
Sanık avukatının itirazı üzerine Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin sanığa bu kez de fazla ceza verdiğini belirterek kararı bir kez daha bozdu. Bugün yapılan son duruşmaya katılan Selim Bak yaptığı son savunmasında, "Her şey kendi isteğiyle oldu. Aramızda gönül ilişkisi vardı. Arabaya binerken erkek kardeşi onu gördü. Korkusundan benden şikayetçi oldu. Ben sapık değilim. Zorla bir şey yapmadım" dedi.

Ancak mahkeme sanığın cezasından sadece 4 ay indirim yaparak, 13 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.