ADANA'da, 15 yaşındaki G.Y.'i evlenme vaadiyle kaçırıp pazarladıkları iddia edilen aralarında evli çiftin de bulunduğu 7 kişi yakalandı.

İddiaya göre, 17 yaşındaki A.T., Yeşilyurt Mahallesi'nde oturan ve uzun süredir psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen G.Y.'yi evlenme vaadiyle kaçırdı. A.T., cinsel ilişkiye girdiği G.Y.'yi daha sonra N.B. ile Ö.B. çiftinin Namık Kemal Mahallesi'ndeki evine götürdü. Yaklaşık bir ay boyunca alıkonularak erkeklere pazarlanan G.Y., zanlılardan biri tarafından polis merkezine teslim edildi.

Olayla ilgili çalışma yapan Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kızı kaçıran A.T., kıza fuhuş yaptırılan evin sahibi olan N.B. ve Ö.B. çifti, bazıları kızla ilişkiye giren 28 yaşındaki E.S., 17 yaşındaki Y.Y., 16 yaşındaki A.S. ve 18 yaşındaki A.Ç.'yi gözaltına aldı. Aralarında evli çiftin de bulunduğu zanlılar 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından adliyeye sevk edildi. Ö.B., emniyet çıkarıldıkları sırada çekim yapan gazetecilere küfrederek tekme salladı.

AİLESİNE TESLİM EDİLMEDİ
3 çocuklu ailenin tek kızı olan G.Y., hazırlanan evrakla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yurdu'na teslim edildi. G.Y.'nin, her ikisi de bir hastanede temizlik işçisi olarak çalışan annesi 43 yaşındaki Emine Y. ile babası 46 yaşındaki Murat Y., kızlarının kaybolması üzerine 22 Şubat'ta savcılığa dilekçe vermişti. Kızının 5 yıl önce yaşadığı başka bir taciz olayı nedeniyle psikolojik tedavi gördüğünü bildiren Murat Y., "Başından geçen olaydan sonra sokağa çıkamaz olmuştu. Bir yere gideceği zaman biz götürüp getiriyorduk. İlköğretim okulunu bitirdikten sonra da korkuları yüzünden okumak istemedi. Ayda bir kontrole gidiyor, sürekli ilaç kullanıyordu. Evi terk etmesi için bir neden yoktu" demişti.