İddiayla ilgili haber, Hamas’a yakınlığıyla bilinen internet sitelerinden El Risale’de yer aldı.  Haberde, "Bilinen bir atasözü, bir toplumun içinde 40 günden fazla yaşayan onlardan biri olur der" denilerek, ’İsim vermek gerekirse, 5 yıldan fazla süredir Hamas’ın (askeri kanadı İzzeddin) El Kassam Tugayları ile birlikte yaşayan İsrailli asker Gilad Şalit’le, bu sözun doğruluğu Gazze Şeridi’nde ortaya çıktı" ibareleri yer aldı. 
 
Söz konusu habere şöyle devam edildi: "Sonuç olarak, ramazanda her ne kadar onu ellerinde tutan kişiler, yemek yeme hakkını engellemeseler de yiyecek istemek onu mahcup etmiş gibi. Ramazan’ın ikinci günü, davasını dikkate bile almayan ( İsrail) hükümetini unutmaya karar verip, elinde bulunduğu kişilerin oruç tuttukları sırada bile kendisine yönelik iyi tavırlarından sonra Yahudi geleneklerini terk edip Müslümanlara benzemeye başladı." 
El Risale’nin haberinde, Şalit’in tutuklu bulunduğu yerde İsrail’in devlet televizyonu Kanal 1’in haberlerini izleme olanağı bulduğu da ima edilerek, " İsrail hükümeti, Tel Aviv’de protestolar ve gösterilerle meşgul. Şalit, son zamanlarda Kanal 1 televizyonununda kendisiyle ilgili hiç bir haber göremedi" denildi. 
 
Haberde, iskan problemine ilişkin gösterilerin büyüklüğünü gören Şalit’in bu nedenle büyük hayal kırıklığı yaşadığı ve bir takas anlaşmasının kendisini kurtarabileceği yolunda ümidini de yitirdiği öne sürüldü. 
 
Filistin basınında da yer alan haberin, uzun bir zamandır kamuoyunda yer almayan Şalit dosyası konusunda İsrail hükümetine baskı yapma amaçlı olduğu öne sürülüyor. 
 
Haber bazı İsrail sitelerinde de Hamas’ın, İsrail’e karşı psikolojik savaş yöntemlerinden biri olarak değerlendirildi. (aa)