Dünya nüfusunun bugün 7 milyara ulaşması bekleniyor. Tarihin büyük bir bölümünde çok yavaş artan nüfus, son 50 yılda iki kattan daha fazla arttı.
 
İnsanın hikayesinde siz nerede yer alıyorsunuz? 7 milyar kişi arasında hangi sıradasınız? Bu soruların yanıtları için aşağıdaki kutulara doğum tarihinizi girmeniz yeterli...
 
 
Tüm nüfus verileri, BM Nüfus Dairesi'nin tahminlerine dayanmaktadır ve tüm hesaplamalar tıklayın BM Nüfus Fonu tarafından sağlanmıştır. Diğer veriler, BM'nin farklı birimleri, tıklayın Global Footprint Network ve tıklayın Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından sağlanmıştır.
 
Ayrıntılı bilgi: Daha fazla bilgi için BM Nüfus Fonu'nun tıklayın 7 milyar ve ben sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 
Veriler hakkında notlar: Bu modülde sadece 1910 ve daha sonraki doğum tarihleri ve nüfusu 100 binden fazla olan ülkeler kullanılmaktadır. Mümkün olan durumlarda BM'nin 2005-2010 ortalama verileri kullanılmıştır. Dünya ve ülke nüfusunu gösteren sayaçlar, BM'nin elindeki son verileri ve ortalama büyüme oranlarını temel alır ve bu modülün tasarımı nedeniyle diğer sayaçlardan farklılık gösterebilir.
 
Modülün sonuç bölümünde kullanılan tıklayın 'gelişmiş', 'gelişmekte olan' ve 'en az gelişmiş' ülkeler olarak tanımlanan gruplar, BM tarafından Binyıl Gelişim Hedefleri belirlenirken kullanılan referanslara dayanmaktadır. Doğu Avrupa ülkeleri 'gelişmiş' ülkeler arasında sınıflandırılmıştır.