Ankara"da çöpten topladığı boş şişeleri satarak ailesine yardımcı olmaya çalışan 13 yaşındaki İ.Ş., kendisini cinsel ilişkiye zorlayan İnan C. tarafından kalbinden ve karnından vurularak, “öldü” diye yol kenarına atıldı.

Hayatta kalmayı başaran İ.Ş."nin verdiği eşgal sonucu zanlı gözaltına alındı.
30 Ocak"ta Karapürçek Mahallesi"nde boş şişe toplayan ilköğretim okulu öğrencisi İ.Ş"yi, arabasında alkol alan İnan C. (45), havanın soğuk olduğunu söyleyerek, yanına çağırdı. Bu sırada karnının aç olup olmadığını soran İnan C., çocuğu bir benzinliğe götürerek yemek yedirdi.
Yemeğin ardından kendisine para vereceğini söyleyen İnan C., küçük çocuğu cinsel ilişkiye zorladı. Bu teklifi kabul etmeyen İ.Ş., arabadan çıkarak kaçmaya çalıştı. İnan C., yanındaki 7.65 çapındaki ruhsatsız tabancasını ateşleyerek İ.Ş."yi iki yerinden yaraladı.

Kalbine ve karnına ateş etti
Olay yerinden 100 metre ileride dayanamayarak yere düşen İ.Ş"nin yanına giden İnan C., çocuğu hastaneye götüreceğini belirterek tekrar arabasına aldı. İnan C., daha sonra çocuğu araçtan indirerek kalbine ve karnına doğru ateş etti. İ.Ş."nin öldüğünü zanneden İnan C., yol kenarında bırakarak kaçtı. 50 metre sürünerek yola kadar çıkmayı başaran İ.Ş."yi gören bir vatandaş, çocuğu hastaneye götürdü.
Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Dışkapı SSK Hastanesi"nde yoğun bakımda kalan İ.Ş."nin ifadesini aldı. İ.Ş., aracın plakasını “06 AH” olarak söyleyebildi.
Durumu iyiye giden İ.Ş., bindiği aracın beyaz renkli olduğunu ve aracın ön kısmında da bir saz maketinin bulunduğunu söyledi. Jandarma, önünde saz maketi bulunan aracın beyaz renkli bir Şahin olduğunu tespit ederek, sahibini takibe aldı. Dün düzenlenen operasyonla, zanlı olayda kullandığı silahla birlikte gözaltına alındı. İnan C."nin evli ve iki çocuk sahibi olduğu ve olayı itiraf ettiği öğrenildi.


MİLLİYET