Merkez Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi 72094 sokaktaki 4 katlı apartmanda önceki gece meydana gelen olayda, Ertan Turğut hırsızlık yapmak için merdiven dairesine örülü delikli tuğlalardan tırmanarak 2'nci katın balkonuna çıktı. Sahura kalkan ev sahibi N.K., sesler duyunca kontrol için balkona geçti. Bu sırada hırsız ile ev sahibi burun buruna geldi. Ev sahibinin bağırması üzerine paniğe kapılan Ertan Turğut, 6 metre yükseklikten kendini boşluğa bıraktı. Yere dengesiz düşen Ertan Turğut'un sol ayağı burkuldu. Turğut, bu sırada balkondan atlarken dokunduğu saksı da kafasına düştü.

Aynı anda hem ayağından hem başından yaralanan Ertan Turğut, ev sahibinin "Hırsız var, yakalayın" diye bağırması üzerine karanlıktan yararlanıp kaçmaya çalıştı. Yapılan ihbarla olay yerine gelen polis ekibi, ev sahibi N.K.'nin "Yere düştü, kaçarken topallıyordu, başına da saksı indi, yaralanmış olabilir" demesi üzerine kısa süreli araştırma yaptı. Polis ekibi, Ertan Turğut'u bir otomobilin altında saklanmaya çalışırken yakaladı. Gözaltına alınan Ertan Turğut, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayağı alçıya alınan Ertan Turğut'un saksıdan yaralanan kafasına da dikiş atıldı.

Tedavisi tamamlanan Ertan Turğut, sorgu için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Hırsızlık Bürosu'ndaki ifadesinde, suçunu itiraf eden "Evin merdiven dairesinde örülü olan delikli tuğlalardan tırmanarak ikinci kata çıktım. Balkondan içeri girerken ev sahibiyle karşılaştım. Bağırınca atladım, yere ters basmışım, ayağım burkuldu. Bu sırada da kafama saksı düştü" diye konuştu.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ertan Turğut, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. (NSK)