Terör örgütünün Kazan vadisinde aldığı büyük darbeden sonra bir çok teröristi teslim olmak için fırsat kolladığı, bazı teröristlerin ise açlık, sağlıksız koşullar ve soğuk yüzünden çok zor durumda oldukları bildirildi.
 
Terör örgütünden kaçman M.A isimli teröristin güvenlik güçlerine verdiği ifadede, kendisinin de örgütten açlık ve soğuktan dolayı kaçtığını, ayrıca Kazan Vadisi'nde bulunduğu grupta 23 kişinin öldüğünü, kendisinin çatışmadan kaçtığını ve 3 gün boyunca küçük bir mağarada saklandığını hatta terör örgütünün bazı yayın kuruluşlarında öldüğü haberlerinin verildiğini söyledi.
 
İçinde bulunduğu grubun büyük sıkıntılar yaşadığını belirten teröristin, çoğu arkadaşının da teslim olmayı düşündüğünü, ancak bunu belli etmediklerini anlattı. Teslim olmak isteyen teröristlerin hayatlarının tehlikede olduğunu belirten M.A.', bu yöndeki talebini ileten iki arkadaşından bir daha haber alamadıklarını sözde grup komutanına sorduklarında ise şu cevabı aldıklarını anlattı: "Bize onları askere yakın bir yere götürdük ki asker nereden geldiklerini bilmesin ve yerimizi tespit etmesin' denildi. Ama uzun bir aradan sonra Hakkari'de telsiz anonslarında iki arkadaşın ibret olsun diye infaz edildiklerini ve teslim olmak istedikleri için ve göreve karşı geldikleri için infaz edildiğini duydum. yalnız bunlar bizim arkdaşlar mı değiller mi bilmiyorum."