Her futbolcunun hayatında dönüm noktaları vardır. Bu kimi zaman olumlu yönde kimi zaman olumsuz yönde olur. Almanya"daki performansı ile Türkiye"nin yüz akı olan Nuri Şahin"in öyküsü ise aynı zamanda ders niteliğinde! Tatilini geçirmek için İstanbul"da bulunan yıldız futbolcuyla ilgili ilginç ve düşündürücü bir gerçek ortaya çıktı.
Olayın kahramanları Bundesliga"da Borussia Dortmund forması ile bu sezon harikalar yaratan ve Mesut Özil"in izinden giden Nuri Şahin ile 6 yıl önce de Galatasaray"ın başında bulunan Gheorghe Hagi. 22 yaşındaki genç yeteneğin, Gheorghe Hagi"nin sarı-kırmızılı takımda görev yaptığı 2004 yılında denenmek için babası Savaş Şahin ile birlikte Galatasaray"ın kampına gelmesine karşın tesislerden içeri alınmadığı öğrenildi.
Cim-Bom"un, Mülheim Vatanspor olarak kurulan ve daha sonra da Galatasaray"ın pilot takımı olarak adı Mülheim Galatasaray olarak değiştirilen amatör takımla yaptığı maç öncesi denenmek üzere getirilen Nuri"nin sarı-kırmızılılardan olumsuz yanıt aldığı ancak Borussia Dortmund"un altyapısında oynayan genç futbolcunun bu olaydan 2 ay gibi kısa bir süre sonra U-17 Milli Takımı"na seçildiği belirlendi.
Nuri Şahin 2005-06 sezonundan itibaren de Dortmund"un A takımına yükseldi ve kendini göstermeye başladı. Yıldız futbolcunun şu an için bonservisinin 20 milyon euro olduğu belirtiliyor.