Bursa'da, kargo ile gelen 170 karton sigarayı alırken suçüstü yakalanan 17 yaşındaki zanlının evi sigara deposu çıktı. Evde yapılan aramada 23 bin paket kaçak sigara ve 6 bin 120 adet cinsel uyarıcı hap ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'dan getirilen kaçak sigaraların Bursa'da piyasaya sürüleceği ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Bürosu dedektifleri, A.A.'yı (17) takibe aldı. Kargo şubesine giden zanlı çıkışta kendisini bekleyen polis ekiplerine takıldı. Yaşı küçük zanlının evinde de sigara olabileceğini düşüncesiyle arama kararı çıkartan Mali Bürosu dedektifleri, adeta kaçak sigara deposu ile karşılaştı. Değişik markalarda 23 bin paket kaçak sigaraya imha edilmek üzere el konuldu.

KARTON ALANA UYARICI HAP!

Evin bodrum ve odalarında yapılan aramada ise 6 bin 120 adet cinsel uyarıcı hap ele geçirildi. Satıcıların kaçak sigarayı karton ile alana cinsel uyarıcı hap hediye ettikleri öğrenildi. Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin 100 bin TL olduğu bildirildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2010 yılında sigara kaçakçılarına büyük darbe vurdu. Şehir genelinde yapılan operasyonlarda 120 bin paket kaçak sigara ele geçirildiği öğrenildi. Bir çeteye yönelik düzenlenen operasyonda ise 17 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuştu. İHA